espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:39:07 μμ

Ελλάδα

Διευκρινίσεις σχετικά με το αν διαθέτει λογαριασμό στο εξωτερικό έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη με αφορμή σχόλια σχετικά με την περιουσιακή της κατάσταση.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της κυρίας Βαλαβάνη που εκδόθηκε την Τετάρτη:

Ενα άτομο τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας με όχημα του ΙΓΜΕ στο 168ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης βρεφών, παιδιών και εφήβων που οι οικογένειες τους ή τα εγκατέλειψαν ή δεν μπορούν να τα βοηθήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης έχει προχωρήσει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις αρχές Μαρτίου.

Για ακραίο λαϊκισμό, αμετροέπεια, απουσία αισθητικής και άρνηση του ορθού λόγου, επικρίνουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με δήλωσή τους, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός τονίζοντας: «Δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος πρωθυπουργός ότι ο εθνολαϊκισμός στους υπερευαίσθητους τομείς της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής οδηγεί μοιραία σε νέες εθνικές περιπέτειες;».

Τη μη άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου και του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια.

Η Επιτροπή, που εξέτασε την υπόθεση της μήνυσης δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ και την υπόθεση για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του κ.

Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση, μέχρι τώρα η κυβέρνηση έπαιζε με τους συμβολισμούς και τις λέξεις, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στην πραγματική διαπραγμάτευση, διότι μέχρι στιγμής έπαιζαν θέατρο.

Ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των νέων γενικών γραμματέων, οι οποίοι ορίστηκαν με κοινές αποφάσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Δικαιοσύνης.
Πολύ σοβαρή χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης τη σημερινή καταγγελία του αρμόδιου γενικού γραμματέα Γιώργου Ρωμανιά ότι οι περικοπές συντάξεων στις οποίες προχώρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την τρόικα έγιναν με λάθος στοιχεία.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης δεκάδες εργαζομένοι στα μεταλλεία στις Σκουρίες, ζητώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους δασεργατών.

Με σύνθημά τους «Χρυσός - Σκουριές - Ευημερία - Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», περίπου 150 εργαζόμενοι από τις Σκουριές ήρθαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τις 50 απολύσεις συναδέλφων τους υλοτόμων-δασεργατών οι οποίοι έχασαν τις θέσεις τους στις 27 Φεβρουαρίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, κηρύχθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, μεγάλο μέρος των τοπικών κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και της Σαμοθράκης.