espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 12:41:48 μμ

Ελλάδα

Βολές κατά του προκατόχου του Κυρ. Μητσοτάκη επεφύλαξε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι βρήκε πλειάδα ανεκτέλεστων αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν σε διορισμούς, κάτι, που όπως είπε, έστελνε το μήνυμα ότι η απόφαση του υπουργού είναι πάνω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Tις επιφυλάξεις τους για την αντικατάσταση ενστόλων από πολιτικό προσωπικό σε κομβικές υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εκφράζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Δρίτσα.
«Μνημόνιο και τρόικα τέλος. Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν είναι «σημαία ευκαιρίας» για να περιφέρεται στα ευρωπαϊκά όργανα και να αλλάζει «σαν τα πουκάμισα»... Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 16:50

Συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας για έρευνες στο Αιγαίο

Συντάκτης:
Συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς των γεωλογικών ερευνών για υδρογονάνθρακες συμφωνήθηκε, κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, στην πρόσφατη συνάντηση, που είχαν στην Αθήνα, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας «OAO Rosgeologia», Ρομάν Πάνοφ και ο πρόεδρος της Copelouzos Group, Δημήτρης Κοπελούζος, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα το Παγκρήτιο Στάδιο πέφτει «θύμα» της κακοκαιρίας που επικρατεί στο Ηράκλειο.

Οι ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν τα δέκα μποφόρ, ξήλωσαν την οροφή και οι λαμαρίνες έχουν φτάσει μέχρι και την θύρα 1, ενώ από τη μεριά του βοηθητικού γηπέδου το μισό στέγαστρο έχει καταστραφεί.
Να «παγώσει» οριστικά το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών ζητούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών, οι οποίοι αναφέρουν ότι η οποιαδήποτε υπαναχώρηση στο θέμα του σταματήματος της πώλησης των μετοχικών κεφαλαίων των ΟΛΠ - ΟΛΘ θα σημάνει συνέχιση του αγώνα στα λιμάνια.
Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για προσωρινή φιλοξενία Ελλήνων από εμπόλεμες περιοχές, οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας, απευθύνει με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Μια δύσκολη πολιτική άσκηση αποδεικνύεται μέχρι στιγμής για τη ΝΔ η άσκηση των αντιπολιτευτικών καθηκόντων, καθώς δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση καις το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο εσωτερικό της εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει έναντι της κυβέρνησης.

«Μνημόνιο και τρόικα τέλος. Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν είναι «σημαία ευκαιρίας» για να περιφέρεται στα ευρωπαϊκά όργανα και να αλλάζει «σαν τα πουκάμισα»... Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Δεν θέλουμε να βαφτίσουμε το κρέας - ψάρι· σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η συμβιβαστική λύση που αναμένεται να συζητηθεί στο επικείμενο Eurogroup θα βασίζεται στο ισχύον πρόγραμμα, το οποίο θα μετονομαστεί, ενδεχομένως σε πρόγραμμα - γέφυρα, με ισχύ έως τέλη Αυγούστου.