espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:01:07 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 03:00

Βουλή - Τσίπρας: Ισορροπημένα τα πρώτα μέτρα

Συντάκτης:

Τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, όπως την ονόμασε, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του, σημείωσε πως «η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας και η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», προσθέτοντας πως έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης που έχει αναλάβει.

Tα πρώτα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού διεθνούς Τύπου για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν:


Reuters: Ο Tσίπρας μόλις συγκρούστηκε δραστικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ζητήσει παράταση του μνημονίου, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό του σε μια μεγάλη τροχιά σύγκρουσης με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στο Eurogroup της Πέμπτης»

«Πολλά από αυτά που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας είναι πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και εμείς», σχολίαζε με παράπονο και έκδηλη απογοήτευση βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χρημάτισε υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού στην Βουλή.

Τον έντονο προβληματισμό της εκφράζει η ΝΔ μετά τα όσα άκουσε στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια μέσου κεντρικών στελεχών της ηγετικής της ομάδας, τονίζει ότι ο προβληματισμός και η ανησυχία εντάθηκαν για το εάν το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους, αν και έσπευσαν να δηλώσουν ότι η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία.

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 01:50

Πως είδαν οι Βρυξέλλες τις προγραμματικές Τσίπρα

Συντάκτης:

Στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση του Εurogroup της Τετάρτης μεταφέρεται τώρα το ενδιαφέρον μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ήταν σφιχτός και συναισθηματικά φορτισμένος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του:

    • «Αμετάκλητη απόφαση να τιμήσουμε το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών μας».
    • «Επιδιώκουμε βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε».
«Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη» τονίζει σε συνέντευξή του καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος, κατόπιν δικής του πρόσκλησης, υποδέχεται τη Δευτέρα στη Βιέννη για συνομιλίες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Συγκινημένος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τελείωσε την ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του και κάλεσε τους βουλευτές να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης. Όρθιοι τον χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του:

    • «Αμετάκλητη απόφαση να τιμήσουμε το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών μας».
    • «Επιδιώκουμε βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε».
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 22:50

Κείμενο Μαζιώτη κατά της νέας κυβέρνησης

Συντάκτης:
«Δεν υπήρξε ποτέ πιο σύντομη διάψευση προεκλογικών υποσχέσεων στα χρονικά της ελληνικής πολιτικής ιστορίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν διαφέρει από την πολιτική των προκατόχων και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην πολιτική χρεωκοπία και την κατάρρευσή της, όπως έγινε και με τους προκατόχους της» σημειώνει σε κείμενό του, που δημοσιεύθηκε στο indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης.