Ελλάδα
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 11:50
Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ανέμων
Συντάκτης: Eidisis.grΔεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 10:50
Εκατό επιστολές «Πυρήνων» - Χρ. Ξηρού για «πάρτι», «μαγείρεμα» και «ραντεβού»
Συντάκτης: Eidisis.grΠερίπου 100 νέες επιστολές που είχαν ανταλλάξει οι «Πυρήνες» και ο Χριστόδουλος Ξηρός, με αναφορές για το «πρόγραμμα του πάρτι», για «υλικό για μαγείρεμα» και «ραντεβού στην οδό Αριστείδου», καθώς πολλές από αυτές είναι κωδικοποιημένες, καθοδηγούν τις έρευνες της ΕΛ.
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 08:50
Νίκος Κοτζιάς: Θεωρητικός των προέδρων με «όπλο» τον Μακιαβέλι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μια προσωπικότητα που δεν περνάει απαρατήρητη. Αναμφισβήτητα χαρισματικός, κατά ορισμένους εμμονικός ή αλαζονικός, αλλά σίγουρα άνθρωπος που μάχεται (ή και στρατεύεται) μέχρι τέλους για αυτό που πιστεύει, ο ν.
Το χρίσμα της πρωτοκαθεδρίας των ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Ελλάδα θεωρεί ότι έλαβε το Ποτάμι, μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι θα προτιμούσε να συμμετείχε στην κυβέρνηση το Ποτάμι, αντί των ΑΝΕΛ.
Ενα πολιτικό παιχνίδι με διπλή στόχευση ανοίγει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εντός των προσεχών ημερών εν όψει της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής μόνο ένα στοιχείο: ότι υπάρχει συμφωνία στο όνομα του Προέδρου.
Η αλλαγή «φρουράς» στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως η σύνθεση της στενής ομάδας συνεργατών του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα αποτελεί ένα από τα πρώτα δείγματα των διαθέσεών του. Πρόκειται για ένα μείγμα προσώπων τα οποία χαρακτηρίζονται αφενός από μακρόχρονη εμπειρία (πολιτική ή νομική) και αφετέρου από το.
Η ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης έπειτα από ήττες είναι γεμάτη από ίντριγκες και μηχανορραφίες. Η δε παράδοσή της ορίζει ότι ύστερα από μια εκλογική ήττα ο εκάστοτε αρχηγός που ηττήθηκε αποχωρεί, είτε οικειοθελώς είτε οργανώνονται κινήσεις ανατροπής του.
Σε μια εποχή για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένο μπαίνει το ΠαΣοΚ μετά την ήττα στις εκλογές όπου έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό - 4,7% - στην ιστορία του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει την προεδρία του κόμματος δηλώνοντας ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στο συνέδριο, το οποίο προσδιόρισ.
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 08:50
Γιώργος Κατρούγκαλος: Νέο Δημόσιο με αξιολόγηση, κινητικότητα και προσλήψεις
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνταγματολόγος, μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος λέει στο Βήμα: «Ολοι όσοι απολύθηκαν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους». Προσδιορίζει σε περίπου 3.500 τους απολυμένους, μόνιμους υπαλλήλους ή αυτούς με σχέση αορίστου .
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 08:50
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η «σιδηρά κυρία» του Κοινοβουλίου
Συντάκτης: Eidisis.gr«Θα τους ταράξει στην κανονικότητα» σχολίαζε κυβερνητικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση-έκπληξη του Αλ. Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, διευκρινίζοντας ότι η βουλευτής του κόμματος από τη θεσμική θέση που θα κληθεί να αναλάβει «θα συμβάλει και μάλ.