Ελλάδα
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 08:50
Στο σφυρί τα «στοιχειωμένα» Jumbo Jets της Αθήνας
Συντάκτης: Eidisis.grΙσως να πρόκειται για το τέλος του «αυτοκρατορικού» δράματος. Τα δύο τετρακινητήρια Boeing 747 της Hellenic Imperial Airways που βρίσκονται σταθμευμένα στην Αθήνα και «στοιχειώνουν» εδώ και αρκετό καιρό τον δορυφορικό σταθμό του «Ελ.
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 08:50
Θύμα αδικιών δηλώνει αρχηγός συμμορίας εκβιαστών
Συντάκτης: Eidisis.gr«Εκτίω ποινή πάνω από 20 χρόνια και αποτελώ τον μόνιμο και εύκολο στόχο ως αποτέλεσμα της θέλησης του κρατικού μηχανισμού να μου στερήσει για πάντα την ελευθερία μου, διότι δεν επιθυμεί την ένταξή μου στο κοινωνικό σύστημα του οποίου βιώνω τη σκληρότητα και τη βαναυσότητα.
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 08:50
Γιάννης Πανούσης: Δεν θα αφαιρεθεί ο φράχτης στον Έβρο
Συντάκτης: Eidisis.grΕντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς η άποψη που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο τόσο προεκλογικά όσο και τα προηγούμενα χρόνια είχαν ταχθεί κατά της συγκεκριμένες κατασκευής.
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 02:50
«Κουραστική συζήτηση» Τσίπρα - Σουλτς στο Μαξίμου
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη σκιά της έντασης που προκλήθηκε με αφορμή το θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναγνωριστική συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με ευρωπαίο αξιωματούχο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 00:50
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε το ψήφισμα για την Κύπρο
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο ανανεώνεται ομόφωνα για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).
Στο Ψήφισμα 2197, το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί την επείγουσα έναρξη δομημένων διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη αποφασιστικής προόδου στα ουσιώδη ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζει την πρόοδο που σημειώθηκε μέχρι στιγμής στις συνομιλίες.
Στο Ψήφισμα 2197, το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί την επείγουσα έναρξη δομημένων διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη αποφασιστικής προόδου στα ουσιώδη ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζει την πρόοδο που σημειώθηκε μέχρι στιγμής στις συνομιλίες.
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 23:50
Σουλτς: Εξέφρασε στον Θεοδωράκη ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας
Συντάκτης: Eidisis.grΜεγάλη αγωνία και ανησυχία για τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής Του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ.
Εχει να πάει υπουργός στη θάλασσα των Ιμίων από το 1996. Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Αγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 23:50
ΕΕ: Ομοφωνία στο τελικό Σχέδιο των Συμπερασμάτων για την Ουκρανία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και συγχρόνως για την αποφυγή ρήξης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, ανέφερε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα συζητήσει το θέμα της αυστηροποίησης των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας για τη στάση της στην Ουκρανία.
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 23:50
Βενιζέλος σε Σουλτς:Να κάνουμε το βήμα προς την έξοδο από το μνημόνιο
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα του τι ψήφισε την Κυριακή των εκλογών, θέλει κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο για τη χώρα. Θέλει να προστατευθούν οι θυσίες του και να αποδώσουν καρπούς. Εμείς θα συνεισφέρουμε και από τη θέση της αντιπολίτευσης προς την κατεύθυνση αυτή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.