espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 10:09:04 μμ

Ελλάδα

Τα εκλογικά αποτελέσματα για το ΚΚΕ επιβεβαιώνουν τη θετική στάση επανασυσπείρωσης που ξεκίνησε στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, χαιρετίζοντας παράλληλα όσους για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ εκτιμώντας - όπως είπε - τη σταθερότητα και την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύει.

Το κόμμα Podemos της Ισπανίας χαιρέτισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής του Podemos εξέφρασε την ελπίδα ότι το κίνημά του θα καταφέρει να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ισπανία, οι οποίες θα διεξαχθούν αργότερα φέτος.

Με τον Αλέξη Τσίπρα στο εξώφυλλο και τον τίτλο «Ελλάδα: Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης», θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα η γαλλική Liberation.

«Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέες προοπτικές στη χώρα και δίνει ελπίδα για αλλαγή κατεύθυνσης στην ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας» σχολιάζει η εφημερίδα στο εξώφυλλο.
Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι ο Ματέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Υπογραμμίζεται, επίσης, με ικανοποίηση, από στενούς συνεργάτες του ιταλού πρωθυπουργού, ότι η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο», δημοσίευσε την Κυριακή σύντομο διάλογο με τον νικητή των ελληνικών εκλογών.
Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο. «Σ' ευχαριστώ πολύ, Μπόντο. Αυτή δεν είναι μια νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια νέα αρχή για τους λαούς της Ευρώπης» απάντησε ο κ.
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 00:50

Κουβέλης: Συνεχάρη τον Τσίπρα για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:
Ιδιαίτερα «δυσμενές και δυσάρεστο» για τη ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, χαιρετίζοντας την πολιτική αλλαγή και τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

«Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε και να διευρύνουμε» τη συνεργασία με τους Πράσινους, πρόσθεσε ο κ.

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8,5-9,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει το exit poll της Κάπα Research.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει από 33,5-37,5%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25-28%. Την τρίτη θέση με ποσοστό 5,5-7,5% καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 4-6%, ΚΚΕ 4,5-6,5% και Ποτάμι 5-7%.

«Συγχαίρω τον ΣΥΡΙΖΑ, εύχομαι να πετύχει για το καλό της χώρας. Έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος.

«Στην δύσκολη εποχή μας ωστόσο, απαιτείται κοινωνική συναίνεση» πρόσθεσε.
Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί παγωμάρα, καθώς στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, κατέρρευσε η πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική τους, ενώ αναδείχθηκαν τα πολλαπλά λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.
Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ συγχαίρει τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι για το επιτυχημένο ποσοστό που έλαβαν βάσει των exit poll και εκφράζει την ελπίδα ότι το κόμμα θα παίξει ρόλο-κλειδί σε ενδεχόμενη συμμαχική κυβέρνηση.