espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 4:51:29 μμ

Ελλάδα

Η αξία των ελληνικών εξαγωγών σε νωπά φρούτα και λαχανικά, το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 μειώθηκε κατά 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και έφθασε τα 765.394.589 ευρώ.
Ο Χαράλαμπος Σταμέλος, είναι μια από τις εκπλήξεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ - Δημοκρατική Παράταξη. Είναι 38 ετών, δικηγόρος, διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος (ΕΦΕΚ) στην Ελλάδα.
Εκπλήξεις της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής επιφυλλάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών. Μετά από κυοφορία ημερών και ενώ ήταν σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, υπό την πίεση και των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων, ο στενός πρωθυπουργικός σύμβουλος δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα και θα συνεχίσει, αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, ο τρίτος πόλος, ο φορέας της τρίτης εντολής, ο καταλύτης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη των μαζικών κοινωνικών κινημάτων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, και κάλεσε όλους «στην κοίτη της παράταξης, εδώ που η ψήφος είναι χρήσιμη παραταξιακά και εθνικά».
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Επικεφαλής τίθεται ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.

Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα και θα συνεχίσει, αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, ο τρίτος πόλος, ο φορέας της τρίτης εντολής, ο καταλύτης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη των μαζικών κοινωνικών κινημάτων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, και κάλεσε όλους «στην κοίτη της παράταξης, εδώ που η ψήφος είναι χρήσιμη παραταξιακά και εθνικά».
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 00:50

ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις

Συντάκτης:
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,9% έναντι της ΝΔ αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW, στο χρονικά διάστημα από 9 έως και 11 Ιανουαρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV.
Πιθανές θεωρεί ο Αλ. Τσίπρας τις πιέσεις που θα ασκηθούν ώστε να αποκλίνει από τις δεσμεύσεις του σε περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το δημαρχείο της ακριτική πόλης των Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ' όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο, τη Δευτέρα.


Τη συμπερίληψη των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα καθορίζει τους δικαιούχους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής της ειδικής εκλογικής αποζημιώσεως, αιτήθηκε με παρέμβαση του στους συναρμόδιους υπουργούς, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.