espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 10:34:57 πμ

Ελλάδα

Η 37χρονη βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην πολεμική κατά της κυβέρνησης, εντός και εκτός Βουλής, κερδίζοντας πολλούς σταθερούς υποστηρικτές αλλά και αρκετούς δεδηλωμένους αντιπάλους.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Αλλαγή πλεύσης με επιδοτήσεις πλοίων

Συντάκτης:
Η τραγωδία του «Norman Atlantic» έφερε στον αφρό για μία ακόμη φορά τα προβλήματα της ελληνικής ακτοπλοΐας. Ενας κλάδος που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από τη δραστική μείωση των ταξιδιωτών λόγω της κρίσης, από τον υπερδανεισμό, το υψηλό - τουλάχιστον ως πρόσφατα - κόστος πετρελαίου, .

Το αμφιθέατρο στο Μουσείο Μπενάκη ήταν ασφυκτικά γεμάτο για την ίδρυση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κόσμος είχε γεμίσει και στεκόταν όρθιος στην αίθουσα με τη γιγαντοοθόνη, στην αίθουσα πάνω από το αμφιθέατρο, στις σκάλες, στον δρόμο έξω από το Μουσείο.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Λάρισα ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία και πιστωτική ασφυξία, και εν τέλει εκτός Ευρώπης. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε βέβαιος για εκλογική νίκη της ΝΔ, λέγοντας ότι το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί και στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα.
Να σταματήσει από απόψε το βράδυ η πολυγλωσσία, την οποία χαρακτήρισε αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας το μεσσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.
Σε μία έμμεση αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών, είπε ότι «αν θέλεις να ξεχωρίσεις, ξεχωρίζεις, και ασχολείται μαζί σου ακόμη και ο Σαμαράς».
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ονομάζεται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε στις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άρειο Πάγο.

Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, και η λέξη Κίνημα είναι χειρόγραφη.
Τη δεκαετία του 1980 είχαν κυριαρχήσει προεκλογικά συνθήματα για το «φως» και το «σκότος». Μπορεί η προεκλογική αντιπαράθεση των δυο διεκδικητών της εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να μην φθάσει στα όρια εκείνης της δεκαετίας, αλλά η πόλωση είναι ήδη παρούσα και τα δυο κόμματα επιλέγουν τη μετωπική σύγκρουση ως κεντρική στρατηγική.
«Αριστερο-χαοτικό» αποκαλεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χέρμπερτ Ρόιλ και προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο κατά της χαλάρωσης των απαιτήσεων από την Ελλάδα.
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:50

Συνελήφθη στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συντάκτης:
Συνελήφθη το Σάββατο σε περιοχή της Αναβύσσου ο Χριστόδουλος Ξηρός. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη σύλληψή του δεν προέβαλε αντίσταση και μεταφέρεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή: Το Βήμα