espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 10:39:17 πμ

Ελλάδα

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 10:50

Χιόνια και «πολικές» θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Συντάκτης:
Ντυμένη στα «λευκά» θα υποδεχτεί η χώρα το 2015, καθώς οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και θα είναι ιδιαίτερα έντονες κυρίως σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση.

Για σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολική ηπειρωτικής χώρας.
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων που διεξαγόταν μετ' εμποδίων τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, παραμονής της Πρωτοχρονιάς, μετά από το δίπλωμα νταλίκας και τον εγκλωβισμό δεκάδων οδηγών στο εθνικό δίκυτο λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.
Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Οπλιστείτε με αισιοδοξία τις γιορτές

Συντάκτης:
Η περίοδος των εορτών είναι συνυφασμένη με χαρά, δώρα, γλέντι, κέφι. Οι περισσότεροι συναντούν συγγενείς και φίλους, νιώθουν ευφορία και είναι αυτό που λέμε λαϊκά «μες στην καλή χαρά». Είναι όμως για όλους έτσι;
Για «τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, που προκύπτουν από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών» κάνει λόγο το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ναυτικού δυστυχήματος του πλοίου Norman Atlantic.
Σφοδρή επιδείνωση παρουσίασε τις τελευταίες ώρες ο καιρός με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει ότι η κακοκαιρία, με ισχυρούς ανέμους, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική -πιθανόν και στα βόρεια προάστια- θα διαρκέσει ώς την Πέμπτη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως υπεύθυνος Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυε μύδρους κατά της τότε ηγεσίας του υπουργείου του οποίου σήμερα προΐσταται σχετικά με το ναυάγιο του Εξπρές Σάμαινα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 23:50

Οι θερμαινόμενοι χώροι στην Περιφέρεια Αττικής

Συντάκτης:
Έκτακτα μέτρα άμεσης παρέμβασης για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής και οι περιφερειακές ενότητες σε συνεργασία με τους δήμους. Οι θερμαινόμενοι χώροι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και επικαιροποιούνται συνεχώς.
Υπεγράφη απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται θέματα αντικατάστασης και οριστικής διαγραφής των αυτοκινήτων τα οποία ευρίσκοντο εντός του πλοίου Norman Atlantic.

Συγκεκριμένα :

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως υπεύθυνος Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυε μύδρους κατά της τότε ηγεσίας του υπουργείου του οποίου σήμερα προΐσταται σχετικά με το ναυάγιο του Εξπρές Σάμαινα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000.