Ελλάδα
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 17:50
Συνάντηση Καμμένου - Παππά στη Βουλή - ΑΝΕΛ: «Ηταν τυχαία»
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό το Γραφείο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη υπήρξε τυχαία συνάντηση στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 17:50
Σκληραίνει η κόντρα ΑΔΕΔΥ - Μητσοτάκη για την αξιολόγηση
Συντάκτης: Eidisis.grΑναθερμαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΑΔΕΔΥ, με επίκεντρο το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα που προωθεί η κυβέρνηση.
Η άρνηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να μετάσχει σε διάλογο για νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε το έναυσμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:50
Δένδιας: Θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της οικογένειας του οπλίτη
Συντάκτης: Eidisis.grΤη δέσμευσή του ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την οικογένεια του 19χρονου οπλίτη, ο οποίος σκοτώθηκε σε άσκηση στον Βόλο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:50
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Καταδίκη της Ελλάδας για μεταχείριση μεταναστών
Συντάκτης: Eidisis.grΜε σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, στην περίπτωση του Ιρανού υπηκόου Α.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:50
ΣΥΡΙΖΑ:Δεν συμμετέχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
Συντάκτης: Eidisis.grΤην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος κάνει γνωστή, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Κύριε Πρόεδρε», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, «σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση».
«Κύριε Πρόεδρε», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, «σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση».
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:50
Σαμαράς: «Ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές»
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεδριάζει την Πέμπτη το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πηγή: Το Βήμα
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:50
Γ. Παπανδρέου: Ψηφίζει για Πρόεδρο - Θέλει νέα κυβέρνηση - Ανοίγει πόρτα για νέο κόμμα
Συντάκτης: Eidisis.grΣε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι θα ψηφίσει «ναι» για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η «παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», θέλει νέα κυβέρνηση και ανοίγει πόρτα για νέο κόμμα.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 15:50
Βίτσας:Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τηρήσει την δίμηνη παράταση του μνημονίου
Συντάκτης: Eidisis.gr«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία» διεμήνυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.
Ο κ.
Ο κ.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 15:50
Επικεφαλής του «Nature Conservancy» για τους ωκεανούς η Μ. Δαμανάκη
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην ηγεσία του Οργανισμού «Τhe Nature Conservancy» (TNC) θα ενταχθεί ως Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος, αρμόδια για τους Ωκεανούς, η Μαρία Δαμανάκη, μέχρι πρότινος Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Κομισιόν.
Δείτε το βίντεο με το οποίο ο περιβαλλοντικός οργανισμός καλωσόρισε τη Μαρία Δαμανάκη
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 14:50
Μητσοτάκης:Οι ανεξάρτητοι να σκεφτούν τις συνέπειες της ψήφου τους
Συντάκτης: Eidisis.gr«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους. Πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως «το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».