espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 6:02:37 μμ

Ελλάδα

Ξεκίνησε στη Λέσβο η απευθείας μεταφορά μεταναστών από τρίτες χώρες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου μετά από σχετικές αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Συνάντηση θα έχει την Τρίτη το πρωί στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: Το Βήμα
Σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη
από την Τουρκία.

Τα μέτρα είναι τα εξής:
Στην Πέτρου Ράλλη, στο σημείο όπου την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με απολογισμό τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, οργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 4 το μεσημέρι ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα».
Συνάντηση θα έχει την Τρίτη το πρωί στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: Το Βήμα
Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα και την Ιταλία, διαπίστωσε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην υπόθεση συλλογικής απέλασης μεταναστών και αιτούντων άσυλο την περίοδο 2008-2009.

Η υπόθεση Σχαρίφι και άλλοι κατά Ελλάδας και Ιταλίας, που εκδίκασε την Τρίτη το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφορούσε την περιπέτεια 35 συνολικά μεταναστών (32 Αφγανοί, δύο Σουδανοί και ένας από την Ερυθραία), οι οποίοι εγκατέλειψαν τις χώρες τους, που πλήττονταν από ένοπλες συγκρούσεις, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και κατόπιν πέρασαν στην Ιταλία.
Το Σύνταγμα που κατοχυρώνει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και τον νόμο για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου επικαλείται ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τη δυνατότητα των Ιδρυμάτων να αποφασίζουν τους τρόπους φύλαξης και προστασίας και των χώρων των ΑΕΙ αλλά και των φοιτητών και του προσωπικού που δραστηριοποιείται εντός αυτών.
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 17:50

Σύλληψη εμπλεκόμενου στην απαγωγή του Γ. Μυλωνά

Συντάκτης:
Ενας από τους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Αθήνας λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για ευρωπαϊκή χώρα.
Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν το πρωί της Τρίτης οι πυροσβέστες τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε δασική περιοχή στα Καρδάμυλα της Χίου.

Το μέτωπό της εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικίες.
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 17:50

Και στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Συντάκτης:
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει ότι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), από σήμερα Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.