espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 1:43:07 μμ

Ελλάδα

Η αστυνόμευση του Πειραιά και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των πρώην δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., για την κάλυψη των αναγκών του δήμου σε αρμοδιότητες που κάλυπτε η Δημοτική Αστυνομία, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χωρών.
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ που έφερε πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου σε δημοτικά σχολεία αλλά και σε γυμνάσια και λύκεια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα προσελήφθησαν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ06-αγγλικής γλώσσας, ΠΕ08-καλλιτεχνικών μαθημάτων και ΠΕ19-ΠΕ20-πληροφορικής στα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

Αβραμόπουλος στην ΕΕ: «Οχι στην Ευρώπη - Φρούριο»

Συντάκτης:

Αποστολή, Βρυξέλλες

«Όχι» σε μία «Ευρώπη φρούριο» ώστε να μην απεμποληθούν τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είπε μιλώντας ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο έλληνας υποψήφιος για τη θέση του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

Ομπάμα : Πολύτιμος φίλος και εταίρος των ΗΠΑ η Κύπρος

Συντάκτης:
«Πολύτιμο φίλο και εταίρο των ΗΠΑ», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία γιορτάζεται την Τετάρτη, ο Ομπάμα αναφέρει ότι η συνεχής συνεργασία των δύο χωρών είναι μεγάλης σημασίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας.
Με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας κ. Τζόε Μίτζι και τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Μάριο Δημητριάδη, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης απετέλεσε στην Βουλή η ρύθμιση περί ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα η διάταξη που αφορά όσους θα παραιτούνται από το Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν κατά την ημερομηνία εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Στην αναμονή οι γιατροί για την απόκτηση ειδικότητας

Συντάκτης:
Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στη διαδικασία έναρξης ιατρικής ειδικότητας, σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου Υγείας. Αφορμή στάθηκε η πρόταση της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), που θέτει ως προϋπόθεση τις πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής ειδικότητα.
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ, προκειμένου να ασχοληθεί με το ζήτημα που προέκυψε με τη βουλευτή του κόμματος Ραχήλ Μακρή, η οποία παραπέμφθηκε στην Επιτροπή, με απόφαση του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για αναρτήσεις της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ που έφερε πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.