Ελλάδα
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 09:50
Φώτης Κουβέλης: «Δεν ενδιαφέρομαι για την Προεδρία»
Συντάκτης: Eidisis.grΑποκλείει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης με τη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής». Ο Πρόεδρος δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο, σημειώνει, και προσθέτει: «Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές, υπό την έννοια του ότι.
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 09:50
Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι το μεγάλο κεντρώο Κίνημα»
Συντάκτης: Eidisis.grΠολιτική ταυτότητα αποκτά Το Ποτάμι. Για πρώτη φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης προσδιορίζει το κόμμα του ως «το μεγάλο κεντρώο Κίνημα της χώρας». Ο επικεφαλής του Ποταμιού κρατά αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οταν έχεις τέτοια μυαλά, φοβάμαι ότι ούτε ο Πάπας μπορεί να σε σώσει» λέει επισημαίνοντας τις πολιτ.
Ρόλο εν δυνάμει εγγυητών των ανοιχτών διαδικασιών που θα υπάρξουν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης επιχειρούν να παίξουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς που δεν είναι στελέχη του ΠαΣοΚ. Με την ανοιχτή επιστολή - πρόσκληση στις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου, υπό τον τίτλο «Ολοι μαζί μπορο.
«Συναγερμό» έχει σημάνει ο Περισσός στις οργανώσεις του σχετικά με την κινητικότητα που παρατηρείται στις παρυφές του εδώ και καιρό από διαφωνούντες με τη «σκληρή γραμμή» που έχει υιοθετήσει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με εσωκομματικό ενημερωτικό σημείωμα που απευθύνεται στην κομματική βάση, «έχουν πυκνώσει κα.
Τέλος δεν έχουν απ' ό,τι φαίνεται οι εκπλήξεις αλλά και οι προκλήσεις στην Αμφίπολη. Σοβαρές είναι οι ενδείξεις περί ύπαρξης και τέταρτου θαλάμου στο μνημείο, τη στιγμή που τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας εργασίας - σε αυτήν τις τελευταίες ημέρες εντάχθηκε και σπηλαιολόγος αφού στην ανασκαφ.
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:50
Ελληνας τζιχαντιστής σε ειδική ομάδα του IS
Συντάκτης: Eidisis.grΕλληνας τζιχαντιστής που έχει μεταβεί στη Συρία προκαλεί συναγερμό στην ΕΥΠ και στις άλλες κρατικές υπηρεσίες. Οπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για το ότι ένας 27χρονος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο .
Σε «σαφάρι» πλαστών πτυχίων επιδίδονται οι υπηρεσίες του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) στις οποίες και καταλήγουν όλα τα αιτήματα των ελεγκτών του Δημοσίου για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους με πτυχία από ξένα πανεπιστήμια. Για εκείνα των ελληνικών πανεπιστημίων ερευνούν οι γραμματείες των τμημάτων τους κ.
Την επιχειρησιακή ένταξη του υποβρυχίου «Πιπίνος» στον στόλο του προβλέπει άμεσα το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Πιπίνος» αναμένεται να πέσει στη θάλασσα εντός των προσεχών εβδομάδων, ύστερα από χρόνια στασιμότητας, απραξίας, με προφανή τον κίνδυνο ρημάγματος του υπερσύγχρονου οπλι.
«Ο "βενιαμίν" της κλινικής μας είναι 54 ετών. Δεν έχουμε νεότερο γιατρό για να του μάθουμε αυτά που... μάθαμε». Ο κ. Κωνσταντίνος Παρπούνας, διευθυντής της παιδιατρικής ΩΡΛ του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την υπάρχουσα κατάσταση στις κλινικές και μεταφέρει την ανησυ.
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:50
Χρυσή Αυγή: Είμαστε σπορά των νικημένων του 1945
Συντάκτης: Eidisis.grΔίκη «τύπου 17Ν» πρόκειται να διεξαχθεί στις αρχές του 2015 για τη δράση τής εγκληματικής κατά το κατηγορητήριο οργάνωσης Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ανεξάρτητα από τον τόπο διεξαγωγής της - στη νέα αίθουσα που ετοιμάζεται στο Εφετείο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ίδιου κτιρίου ή.