espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 1:41:48 πμ

Ελλάδα

Το δεύτερο μεγάλο βραβείο στη LΑ CINEF, το Επίσημο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, απέσπασε η ταινία «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» («The Chaos She Left Behind»), στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νίκου Κολιούκου.

Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 14:18

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2024

Συντάκτης:

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα, αλλά και τη διεθνή μουσική σκηνή θα πλαισιώσουν το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, που θα διαρκέσει σχεδόν κάθε μέρα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Ένας 30χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή αξίωσε εκβιαστικά 5.000 ευρώ από μία 54χρονη, προκειμένου να μην την καταγγείλει για δήθεν τραυματισμό που υπέστη από δάγκωμα του σκύλου της.

Κορυφαίο μνημείο της Παλαιολόγειας Αναγέννησης στην Κωνσταντινούπολη χαρακτηρίζει τη Μονή της Χώρας το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε με αφορμή τη μετατροπή της σε τζαμί.

Για την επόμενη εβδομάδα διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στην επαρχιακή οδό Ρυσίου – Ταγαράδων, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 23/5) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης, με τον ιδιοκτήτη των «ασπρόμαυρων» να προεδρεύει.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς χαρούμενος έπειτα από την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ δεσμεύτηκε πως θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες κινήσεις αναφορικά με τη Νέα Τούμπα και το προπονητικό κέντρο.

Σύσκεψη στην Κοζάνη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Με την αντιπυρική περίοδο να έχει, ήδη, τεθεί σε ισχύ, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού που βασίζεται φέτος στο νέο δόγμα πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα.

«Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι πολιτική επιλογή αλλά είναι μια οικονομική πραγματικότητα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα του Balkan Energy Forum που πραγματοποιείται στην Κοζάνη.

Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 22:21

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στη Βίλα Μορντώχ

Συντάκτης:

Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στη Βίλα Μορντώχ, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και 25ης Μαρτίου.
Η πυρκαγιά ήταν σε μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του διατηρητέου κτιρίου και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.