Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 9:02:24 πμ

Ελλάδα

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών σε ξεχωριστές περιπτώσεις, προχώρησαν χθες στην περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 667 πακέτα τσιγάρων και 22 συσκευασίες καπνού βάρους περίπου ενός κιλού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν, κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 Απόπειρα φθοράς υλικών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση η Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος. “Κινούμενοι ως συνήθως θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι αυτοί που ενοχλούνται από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, επιχείρησαν σήμερα τα ξημερώματα να καταστρέψουν προπαγανδιστικό ταμπλό της ΚΝΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά , στο χώρο του Φεστιβάλ”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη σημερινή ανακοίνωση η νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος.

Ιστορική αναδρομή στις πρώτες διοργανώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περίοδο που αυτή δεν διεξήχθη, έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και ΜΜΕ Βλάσης Βλασίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ.

Σκαλίζει τη μνήμη της και ανασύρει εικόνες «φορτωμένες» με πόνο, που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν έχουν καταφέρει να φύγουν από την καρδιά και το μυαλό της.

Η 90χρονη, σήμερα, Ελένη Μιχαλοπούλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «ξετυλίγει» το κουβάρι των αναμνήσεών της από την εποχή εκείνη που ο ζόφος του πολέμου σκίαζε τα πάντα και κατάφερε -μεταξύ άλλων- να «σβήσει» και τα φώτα της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για τις 13:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Η φετινή συνέντευξη Τύπου θα διαφέρει αισθητά από τις προηγούμενες, καθώς στην αίθουσα δε θα παρευρίσκονται περισσότερα από 50 άτομα, λόγω της τήρησης των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Στους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα, από άτομα και οργανώσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο.

Ένα μεγάλο πανό με το μήνυμα «κλείστε το κολαστήριο της Μόριας» ανάρτησαν, από την ταράτσα του κτιρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν σήμερα με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, οι σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τα σχολεία του νομού Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα.