Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 3:58:42 πμ

Ελλάδα

Επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και άλλους παράγοντες της οικονομικής ζωής της πόλης έχει ο επικεφαλής της Γραμματείας Παραγωγικών τομέων της Δ.Ε. Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Καρδαράς.

Την εκτίμηση ότι τα επόμενα 10 με 15 χρόνο ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια νόσος με την οποία θα ζούμε χωρίς αυτή να μας σκοτώνει, εξέφρασε ο χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και Κλινικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιωάννης Σπηλιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου με θέμα «Η Χειρουργική Ογκολογία… εκτός ορίων» το οποίο διεξάγεται 25-26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Διαβαλκανικού.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι “πετυχημένη” ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του “Πράττω” Νικος Κοτζιάς, σε αποψινή εκδήλωση στη μνήμη του ιστορικού Σπυρίδωνα Σφέτα, στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ).

«Έσπασε» τα ισόβια 46χρονος από τη Βουλγαρία που κατηγορείτο ότι σκότωσε με τσεκούρι 53χρονο συμπατριώτη του, ως αντίποινα, επειδή είχε βιάσει την 29χρονη κόρη του.

Το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της δομής, όπου διαπιστώθηκαν «παραλείψεις και παρατυπίες».

Η ΕΑΔ προχώρησε σε έλεγχο στη Δομή Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τα δημοσιεύματα για σοβαρά περιστατικά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου για την 25η Νοέμβρη, ημέρα αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία.

Ο δικηγόρος υπσοτηρίζει ότι ο δράστης θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στη Δικαιοσύνη.

Μεγάλη μάχη δίνουν οι γιατροί για να κρατήσουν στη ζωή την 21χρονη κοπέλα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη.

Δημόσια συζήτηση για την καλή ψυχική υγεία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη.

Αύριο, Σάββατο 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η ψυχική υγεία έχει σημασία» με κεντρική ομιλήτρια την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, μια μέρα μετά την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για την ψυχική υγεία από την υφυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο.

Η 30χρονη σύζυγος του 70χρονου τον κατήγγειλε για κακοποίηση της ίδιας και του παιδιού τους.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ηλικιωμένος, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, καθώς κακοποιούσε τη γυναίκα του και το παιδί του.

Ο κ. Αηδονόπουλος αναλαμβάνει μετά την παραίτηηση του κ. Στέλιου Λιακόπουλου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε αποδεκτή σήμερα (25/11) την παραίτηση που υπέβαλε -για προσωπικούς λόγους- από τη θέση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ο Στέλιος Λιακόπουλος, αφού τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και τη συνεργασία.