Μέσα σε διάστημα 20 ημερών, οι φοιτητές δουλεύοντας για αρκετές ώρες καθημερινά, ανά 2 ή 3 άτομα, προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα, πώς θα μπορούσε η σύγχρονη βυζαντινή τέχνη να ανταποκριθεί σε ένα σύγχρονο θέμα και έτσι δημιούργησαν έναν πίνακα, όπου με τη βυζαντινή ζωγραφική συνυπάρχουν στοιχεία κυβισμού, ρωσικής πρωτοπορίας και μοντερνισμού.
Ελλάδα
Τέμπη | Φοιτητές του ΑΠΘ ζωγράφισαν έναν προσευχητικό πίνακα για τους συμφοιτητές τους που χάθηκαν στα Τέμπη
Συντάκτης: Eidisis.grΘεσσαλονίκη | Ομαλή η κυκλοφορία στο κέντρο παρά την απεργία ΟΑΣΘ – Δυσκολίες στον Περιφερειακό
Συντάκτης: Eidisis.grΧωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στο πλαίσιο γενικευμένων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αυξημένη κίνηση παρατηρείται μόνο στην Περιφερειακή Οδό στο ρεύμα προς δυτικά.
Θεσσαλονίκη: Σε κλοιό συγκεντρώσεων για τον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών
Συντάκτης: Eidisis.grΣε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρίσκεται σήμερα και η Θεσσαλονίκη με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.
Θεσσαλονίκη: Εικαστικό δρώμενο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών το βράδυ της Τετάρτης (28/2)
Συντάκτης: Eidisis.grΕικαστικό δρώμενο θα λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης (28/2) στον εξωτερικό χώρο του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.
Συγκεκριμένα, το δρώμενο θα αρχίσει στις 22:40 στο άγαλμα του Αριστοτέλη, έξω από το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ.
Θεσσαλονίκη: «Πάγωσα μόλις είδα το όπλο» τονίζει η ιδιοκτήτρια πρατηρίου καυσίμων που έπεσε θύμα ληστείας (ΒΙΝΤΕΟ)
Συντάκτης: Eidisis.grΣκηνικό τρόμου εκτυλίχθηκε σε βενζινάδικο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με δύο δράστες να ληστεύουν την ιδιοκτήτρια με την απειλή όπλου, όπως φαίνεται και από την κάμερα ασφαλείας.
Η ίδια, σε δηλώσεις της στο Mega ανέφερε ότι πάγωσε μόλις είδε το όπλο, με την ίδια να αναφέρει ότι οι δράστες αρχικά της ζήτησαν χρήματα και η ίδια απάντησε ότι δεν έχει.
Απεργία την Τετάρτη: Ματαιώνονται οι παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Συντάκτης: Eidisis.grΔεν θα πραγματοποιηθούν αύριο (28.02.2024) οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας.
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη επτά ετών σε άνδρα που αποπειράθηκε να βιάσει φοιτήτρια
Συντάκτης: Eidisis.grΠοινή κάθειρξης επτά ετών επιβλήθηκε στον 26χρονο από τη Βουλγαρία ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει 19χρονη φοιτήτρια τον Μάρτιο του 2023 στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.
Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για απόπειρα βιασμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ μετά την καταδίκη του επέστρεψε στις φυλακές.
ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει την τρομοκρατία στους εργαζόμενους του ΟΤΕ μπροστά στην αυριανή απεργία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απειλές τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ ενόψει της αυριανής απεργίας.
Όπως αναφέρει, «από το πρωί, στους διαδρόμους των κτιρίων, προϊστάμενοι, team leaders, εκλεγμένοι και μη συνδικαλιστές βάλθηκαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ λέγοντας ότι “δεν υπάρχει απεργία αν δε το πουν αυτοί”.
Το ΠΑΜΑΚ ζητά από την Πολιτεία και τις Δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης για το δυστύχημα στα Τέμπη
Συντάκτης: Eidisis.grΈκκληση στην Πολιτεία και τις Δικαστικές Αρχές «να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης, με πιστότητα στην αλήθεια, με συνείδηση της μοναδικότητας της ανθρώπινης ζωής» απευθύνουν τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε ψήφισμα που εξέδωσαν για τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για ύποπτο φάκελο στα δικαστήρια – Τελικά περιείχε ένα βιβλίο
Συντάκτης: Eidisis.grΣυναγερμός σήμανε νωρίτερα στην ΕΛΑΣ για ύποπτο φάκελο που έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήτανε άμεση αλλά μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε ένα βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου.