Η άρνηση καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εστίασης αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με συγκεκριμένους εργοδότες να αναζητούν διάφορους τρόπους για να… παρακάμψουν τη νομοθεσία.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής
Η άρνηση καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εστίασης αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με συγκεκριμένους εργοδότες να αναζητούν διάφορους τρόπους για να… παρακάμψουν τη νομοθεσία.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής
Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατέθεσε η οικογένεια του 32χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε, εκτός υπηρεσίας, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας. Το πρωί, η συνήγορος της οικογενείας προσήλθε στον 4ο τακτικό ανακριτή που διενεργεί την κύρια ανάκριση, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.
Τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) επισκέφτηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος με σκοπό να ανταλλάξει απόψεις για την κατάσταση των συγκοινωνιών της πόλης.
Συγκεκριμένα, παρουσίασε στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΘ, Γιάννη Τόσκα, την πρόταση του για διερεύνηση της δυνατότητας, κατά τη διάρκεια κατασκευής του Fly Over, τμήμα των εγκαταστάσεων του ΟΛΘ να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης.
Η δευτεροβάθμια δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αλλά αναβλήθηκε λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.
Αναβλήθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο η δίκη ενώπιον του Εφετείου για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου Τόσκο Μποζατζίσκι που έχασε τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια, όταν στη συνέχεια οπαδικού επεισοδίου παρασύρθηκε από Ι.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εμπλεκομένων σε επίθεση με αθλητικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα σε βάρος δύο ατόμων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης επίθεσης με αθλητικό υπόβαθρο, σε βάρος δύο ημεδαπών, που έλαβε χώρα τέλη Οκτωβρίου 2023, στην περιοχή κέντρου πόλης, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων εμπλεκόμενων ατόμων.
Μετά από 12 χρόνια οι πρώτες προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ είναι γεγονός.
Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης
Συνολικά 150 νέοι οδηγοί με οκτάμηνες συμβάσεις έχουν προσληφθεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), οι οποίοι καλούνται να συμβάλλουν στο ήδη επιβαρυμένο συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν σε χώρο που παλαιότερα λειτουργούσε ως σύνδεσμoς αλλά πλέον λειτουργεί ως καφετερία.
Σε πάνω από τριάντα προσαγωγές φιλάθλων προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου αστυνομικοί στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του Άρη με τον Δικέφαλο του Βορρά.
Σήμερα Δευτέρα, προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά, στις 13:00, αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας με αφορμή την έναρξη της δίκης για την γνωστή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.
Στη σύλληψη ενός 17χρονου ληστή προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη ένας νεαρός άνδρας είχε κάνει σκοπό ζωής το να κλέβει και να ληστεύει, όπως αποδεικνύουν τα τατουάζ του.
Σε εξέλιξη οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση της 41χρονης – Η γυναίκα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, είναι έγκυος στον τρίτο της μήνα και παραμένει αγνοούμενη από την Πρωτοχρονιά.