Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 5:02:31 πμ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 16:13

Περίοδο χάριτος ως προς τα πρόστιμα για τη διασύνδεση ταμειακών-POS ζητά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Περίοδο χάριτος ως προς τα προβλεπόμενα πρόστιμα, που αφορούν στη μη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, τουλάχιστον μέχρις ότου εξομαλυνθεί η όλη διαδικασία, ζητά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Η επιστολή αναφέρει:

 «Η 29η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρίες POS που δεν έχουν κάνει ακόμη την προβλεπόμενη αναβάθμιση και ενημερώνουν τους επιχειρηματίες ότι θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες τις επόμενες εργάσιμες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, την τελευταία στιγμή, οι εταιρείες των ταμειακών μηχανών να προλάβουν να κάνουν τη διασύνδεση με τα POS για εκατοντάδες πελάτες τους, με κίνδυνο η διαδικασία να γίνει εκπρόθεσμα. Για την παραπάνω αργή διαδικασία δεν έχουν ευθύνη οι επιχειρήσεις, καθώς δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα η καθυστέρηση».

Δείτε επίσης: Ο προϋπολογισμός «έκτακτης ανάγκης» και το σχέδιο της διοίκησης της Χρύσας Αράπογλου για συνολική ανάταξη της Καλαμαριάς

Πηγή: Politic.gr