Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 1:26:24 μμ
etpa
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 06:26

Pfizer: Σήμερα τα εγκαίνια του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:

Πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο

Χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών τηςPfizer, στη Θεσσαλονίκη θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11:00.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα κάνει την γ’ δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει στην Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό μιας επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα που μιλάμε απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα».

Και συνέχισε: «Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας».

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Pfizer

Tα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer αποτελούν μια ξεχωριστή παρουσία του παγκόσμιου κολοσσού στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι ως τώρα οι εργαζόμενοι της Pfizer εργάζονταν προσωρινά στο κτήριο Zeda, αλλά οι δύο δομές της Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτήρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6.500 τετραγωνικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά: Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην αστυνομία (vid)

  • Κλιματική αλλαγή: Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, λέει ο ΠΟΥ
  • Υπόθεση Κατσίφα: Τον “αυτοκτoνεί” Αλβανός Εισαγγελέας – Συνέχιση της έρευνας διέταξε το δικαστήριο Αργυροκάστρου
  • Big Brother: «Λύγισε» ο Κωστής με την αποχώρηση του Steve – Συγκινητικό (video)
  • Άρης: Ευχάριστα μαντάτα για τον Άκη Μάντζιο
  • Στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας ο Τσουμάνης

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr