Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:40:11 πμ
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 16:50

Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000

Διεθνής Συνάντηση με θέμα «Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μία νέα πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς», θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα και τη Στυμφαλία.

Η συνάντηση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με τη συνεργασία των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης και στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία αντίστοιχα και έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας των πολιτιστικών τοπίων, την τεκμηρίωση της διττής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής, ταυτότητάς τους, καθώς και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κατευθυντηρίων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη Συνάντηση θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Τη Διεθνή Συνάντηση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.


Πηγή: Το Βήμα