Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:13:25 μμ
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 14:59

Πρωτοβουλία του υπ. δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη για τη φύτευση νησίδας στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Ο συνδυασμός «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη φύτευση της νησίδας στην Εγνατία οδό, στο ύψος του σταθμού Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η δωρεά αφορά στον εξωραϊσμό της νησίδας με δενδρύλλια καλλωπιστικής δαμασκηνιάς, ενώ η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου γίνεται για συμβολικούς λόγους, καθώς μεταξύ των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος ήταν νέα παιδιά που σπούδαζαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Η δωρεά αυτή του συνδυασμού έτυχε της θετικής αποδοχής της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία και με σχετικό έγγραφο της εισηγείται την αποδοχή της από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Σε σχετική δήλωση του ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης τόνισε τα εξής:

«Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε έχει διττή σημασία: Τιμούμε τη μνήμη των παιδιών μας, φοιτητών φοιτητριών που χάθηκαν τόσο άδικα στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και παράλληλα προσθέτουμε δέντρα, προσθέτουμε πράσινο σε έναν δήμο που το έχει ανάγκη. Η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας. Ξεκινούμε με συγκεκριμένες πράξεις που κάνουν τη Θεσσαλονίκη μας πιο όμορφη, μια σύγχρονη και βιώσιμη πόλη, προς όφελος των πολιτών».

Δείτε επίσης:Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον Κήπο του Νερού – «Να επαναφέρουμε τους δημόσιους χώρους» λέει ο Σ. Αγγελούδης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr