Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 1:36:56 μμ
etpa
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 10:53

Ρεπορτάζ politic.gr: Πρόβλημα στέγασης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι

Συντάκτης:

Συνέλευση γονέων από το δεύτερο και τρίτο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Οι γονείς των δύο σχολείων διαμαρτύρονται για την στάση της πολιτείας απέναντι στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την στέγαση των μαθητών.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Παύλου Μελά, τον Μάϊο αποφάσισε να ξεκινήσει την κατασκευή τρίτου ορόφου στο τρίτο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, με τους μαθητές λίγες μέρες πριν την έναρξη της χρονιάς να μην ξέρουν τι θα κάνουν.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα το δεύτερο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας θα λειτουργήσει κανονικά για τους μαθητές του μέχρι τις 13:15 και μετά από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 θα δέχεται τα παιδιά του τρίτου δημοτικού.

Οι γονείς έχουν πολλά παράπονα για τον τρόπο που η Πολιτεία και η πρωτοβάθμια χειρίζεται το θέμα, καθώς όπως λένε θα υπάρξουν προβλήματα και για τα δύο σχολεία.

Οι οικογένειες του τρίτου δημοτικού αναφέρουν ότι ενδεχόμενη τέτοια λειτουργία του σχολείου θα επιφέρει προβλήματα στις οικογένειες οι οποίες δεν θα μπορούν να εργαστούν καθώς βγαίνουν εξ’ολοκλήρου εκτός προγραμματισμού.

Μάλιστα όπως τονίζουν, στις διαμαρτυρίες τους οι αρμόδιοι τους απάντησαν απαξιωτικά τονίζοντας ότι όπως τα φέρνατε πέρα το καλοκαίρι έτσι θα τα φέρνεται πέρα και τώρα.

Από την άλλη οι γονείς του δευτέρου δημοτικού σχολείου διαμαρτύρονται γιατί με την απόφαση αυτή ακυρώνεται – εν μέρει – το ολοήμερο σχολείο καθώς από 150 που εξυπηρετεί θα εξυπηρετεί πλέον μόνο 30.

Εκτός αυτού προκύπτει το ζήτημα και με τα σχολικά γεύματα τα οποία οι γονείς ζήτησαν να τα παίρνουν τα παιδιά σπίτι τους, καθώς υπάρχει σε πολλές οικογένειες πρόβλημα σίτισης, με την πρωτοβάθμια να τους ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν γίνεται.

Σύσσωμα και τα δύο σχολεία εναντιώνονται και για υγειονομικούς λόγους καθώς το πρωί το σχολείο εξυπηρετεί 370 (περίπου) παιδιά και δεν είναι δυνατόν να είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε 45 λεπτά για να υποδεχθεί ακόμα 350 παιδιά.

Εν μέσω πανδημίας, όπως αναφέρουν, πως είναι δυνατόν να επιτρέπουν να συγχρωτίζονται τα παιδιά και να έρχονται σε επαφή με επιφάνειες που δεν θα έχουν προλάβει να καθαριστούν;

Σίγουρα ο Δήμος Παύλου Μελά, η πρωτοβάθμια διεύθυνση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα παιδείας έχουν να εξηγήσουν πολλά για την κατάσταση που βρίσκονται τα παιδιά, λίγες μέρες πριν «χτυπήσει» το πρώτο κουδούνι.

Να τονίσουμε κλείνοντας ότι οι γονείς έχουν προτείνει την τμηματοποίηση του σχολείου, δηλαδή κάποιες τάξεις σε ένα μέρος κάποιες άλλες σε άλλο μέρος κοκ, με την πρωτοβάθμια να αναφέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί θα χωρίζεται και θα πρέπει να μετακινούνται οι δάσκαλοι.

Οι δάσκαλοι όμως με σύσσωμη απάντηση προς τους γονείς των δύο σχολείων, τόνισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πηγαινοέρχονται αρκεί να είναι καθαρά πρωινά τα τμήματα, με σωστό ωρολογιακό πρόγραμμα και δεν υφίσταται καμία συζήτηση για χρήση του Webex.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας, Νέλη Σαρρή ανέφερε: «Τα πλήγματα για εμάς είναι ότι χάνονται και τα σχολικά γεύματα γιατί τα παιδιά μας δεν μπορούν να καθίσουν μέχρι τις 14:00 γιατί έρχονται τα δικά σας παιδιά.

Επίσης μειώνονται τα παιδιά και στο ολοήμερο τα οποία μειώνονται σε 30 για να υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Από τον αντιδήμαρχο υπήρξαν και είχαν προτάσεις και λύσεις για αλλά κτίρια αλλά η πρωτοβάθμια αρνήθηκε.

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας μας συμπεριφέρθηκε απαξιωτικά λέγοντας μας ότι αυτή είναι η λύση και δεν υπογράφω τίποτα άλλο.

Οι συνδικαλιστές δέχονται την δική σας πρόταση και το έχουν συζητήσει με τον Δήμο, ωστόσο δεν έχουμε καμία ενημέρωση μέχρι και σήμερα.»

Δείτε όσα μας δήλωσαν αποκλειστικά η Νέλη Σαρρή, η Ελισάβετ Καλίγκα και ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος:

Δείτεεπίσης: Θεσσαλονίκη: Η Λεωφόρος Λαγκαδά μετονομάζεται σε “Μίκης Θεοδωράκης”

  • Αύξηση 20,7% των ελληνικών εξαγωγών τον Ιούλιο – Αύξηση ωστόσο και του εμπορικού ελλείμματος
  • Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων: «Ο Peanut γέμισε χαρά την καθημερινότητά μας»
  • Σ. Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση (vid)
  • Στη Μύκονο πασίγνωστος ηθοποιός με την καλλονή σύντροφό του – Ασυγκράτητοι στα μπάνια τους (vid)
  • Γεωργαντάς: 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr