Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 6:33:05 πμ
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 17:07

Sail for Pink: Επιστρέφει στη Νέα Παραλία στις 9 Οκτωβρίου

Με σύνθημα «Η ελπίδα είσαι εσύ!», το Sail for Pink, η γιορτή για την πρόληψη του καρκίνου μαστού που δίνει την ευκαιρία να τιμηθούν όλες οι δυνατές γυναίκες που πάλεψαν με τόλμη τη νόσο, επιστρέφει στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης την Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον πρώτο συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΆλμαΖωής» Ν. Θεσσαλονίκης και μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών διοργανώσεων, η εκδήλωση πραγματοποιείται και πάλι με φυσική παρουσία, πλημμυρίζει με ροζ χρώμα την πόλη και στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι «η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

«Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος λέγαμε θα νοσήσει 1 στις 20 γυναίκες, τώρα έχει γίνει 1 στις 8 και τείνει να γίνει 1 στις 6. Πρέπει να δώσουμε τεράστια σημασία και να περάσουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωσθεί έγκαιρα» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, Κούλα Δερεκενάρη κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος του 10ου Sail for Pink.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό της πρόγνωσης σε πρώιμο καρκίνο είναι 10%, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 60%, διευκρίνισε επισημαίνοντας ότι με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε ιατρικά συνέδρια, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού το ποσοστό των παραμελημένων καρκίνων έφθασε πάνω από 40%.

Στο 10ο Sail for Pink θα διαδώσουν το δικό τους δυνατό μήνυμα δύο νέες γυναίκες που έγιναν μητέρες μετά από τον καρκίνο του μαστού και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, νυν βουλευτής, Θεόδωρος Καράογλου θα μεταφέρει τη δική του εμπειρία και θα ενημερώσει ότι και οι άνδρες μπορεί να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού.

Στόχος του Συλλόγου «ΆλμαΖωής» είναι να μην βρεθεί ποτέ μία γυναίκα, σε όσο απομακρυσμένη περιοχή κι αν ζει, η οποία θα πει ότι δεν είχε ακούσει τι έπρεπε να κάνει, ότι δεν γνώριζε πώς για την αλλαγή που παρατήρησε στο στήθος της έπρεπε να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό, τόνισε η κ. Δερεκενάρη προσθέτοντας ότι τα μέλη του Συλλόγου οργώνουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι τη Φλώρινα, τη Λάρισα κι άλλες περιοχές, με ενημερωτικές ομιλίες.

«Τολμήσαμε να διοργανώσουμε το Sail for Pink, μία εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με στόχο να περάσουμε το μήνυμα της μεγάλης αξίας της πρόληψης. Για δέκατη χρονιά θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα», υπογράμμισε.

«Το Sail for Pink είναι μία τεράστια αφορμή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, επειδή 1 στις 6 γυναίκες νοσεί από καρκίνο του μαστού και είναι η δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών. Με τη γιορτή αυτή, για την οποία κινητοποιείται τεράστιος αριθμός ανθρώπων, θέλουμε να προλάβουμε να μην πεθαίνουν οι γυναίκες από καρκίνο του μαστού και να ακούσουν για μας. Να μας γνωρίσουν οι γυναίκες που νοσούν και να ξέρουν ότι είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε και για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» δήλωσε η υπεύθυνη διοργάνωσης του Sail for Pink, Δέσποινα Πάρτσια.

Στο πλαίσιο του 10ου Sail For Pink την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα πραγματοποιούνται: Δράσεις, Πορεία Ελπίδας 3χλμ από τον Λευκό Πύργο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Συμβολικός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας, Baby Sail (εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά) σεμινάρια και ενημερωτικές ομιλίες. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Ηλίας Κόζας από τους Koza Mostra.

Το 10ο Sail for Pink συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και η Tsakalou Interactive PR υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης με μέγα χορηγό τη Pfizer.

Δείτε επίσης: Διαδικτυακό φέτος το “Sail for Pink”- “Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη”

Πηγή: Politic.gr