Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε αρμόδιες υπηρεσίες έχουν γίνει, το τελευταίο 48ωρο, αποδέκτες πληροφοριών - κι από διαδικασία συνακροάσεων - για «οργανωμένες επιθέσεις αντιεξουσιαστών» εναντίον στόχων που σχετίζονται με τα οικονομικά μέτρα και το μνημόνιο.
Γι αυτό κι έχει ζητηθεί η επαγρύπνηση της μέχρι πρόσφατα απενεργοποιημένης «ομάδας Δέλτα», της ΔΙΑΣ κι άλλων συναρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών.
Ακόμη έχει ζητηθεί από αστυνομικές δυνάμεις να περιπολούν έξω από τράπεζες και χώρους όπου υπάρχουν ΑΤΜ.
Σύμφωνα με αστυνομικούς «το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τραπεζών θα συνωστίζονται κάθε ημέρα μπροστά στα ΑΤΜ για να πάρουν 50-60 ευρώ, σε ένας τουλάχιστον εικοσαπλασιασμό της συνήθους προσέλευσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει πολλά, μικρής ή μεγάλης έντασης επεισόδια».
Παράλληλα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί έξω από υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ξένες διπλωματικές υπηρεσίες.
Πηγή: Το Βήμα



