Σημαντικές εξελίξεις προκύπτουν σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του ΠΑΟΚ και του Άρη στη EuroLeague, όπως δήλωσε ο CEO της διοργάνωσης, Τσους Μπουένο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα.
Ο Μπουένο αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα με τα εισιτήρια των ημιτελικών του φάιναλ φορ στην Αθήνα και στα σχέδια της EuroLeague για το φάιναλ φορ του 2027.
Ο CEO ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους που αντιμετώπισαν προβλήματα με τα εισιτήρια, ειδικά από τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έχουν όραμα και βρίσκονται σε επαφές με τη διοργάνωση. Η EuroLeague εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για το φάιναλ φορ 2027 λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, παρά την υπάρχουσα συμφωνία με το Άμπου Ντάμπι.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων, ο Μπουένο δήλωσε: «Η EuroLeague είναι μια φανταστική διοργάνωση, κάθε παιχνίδι μετράει» και επισήμανε ότι οι δύο σύλλογοι είναι φιλόδοξοι, αλλά χρειάζονται ακόμη χρόνο για να είναι έτοιμοι για συμμετοχή.
Για το φάιναλ φορ του 2027, ο Μπουένο ανέφερε ότι εξετάζεται το plan B, εάν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του στην προγραμματισμένη τοποθεσία. «Έχουμε συμβόλαιο και θα χαρούμε να επιστρέψουμε εκεί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε λίγους μήνες.
Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της EuroLeague, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς για οριστικές αποφάσεις και ότι θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις των ομάδων και των φιλάθλων.



