Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 10:43:54 μμ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:53

ΣΟΚ από περιστατικό ιατρική αμέλειας που κατήγγειλε ο Διαλυνάς: Ανακοίνωσαν σε ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά την βιοψία

Ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει σοβαρή περίπτωση ιατρικής αμέλειας σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αποκάλυψή του, ένας ασθενής ενημερώθηκε για την ύπαρξη καρκίνου έναν ολόκληρο χρόνο μετά την λήψη δείγματος για βιοψία.

«Αποφάσισα να το εκθέσω αυτό που συνέβη, γιατί με έχει συγκλονίσει και διότι μπορεί και κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας να έχουν υποστεί το ίδιο.

Αφορά μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου πήγε κάποιος λόγω της ιδιότητος του να εγχειριστεί για σκωληκοειδίτιδα. Πράγματι έγινε η επέμβαση και ελήφθη υλικό για βιοψία, όπως προβλέπεται.

Μετά από έναν χρόνο, τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν: “ξέρετε, η βιοψία έδειξε ότι έχετε καρκίνο”. Γι’ αυτά που σας λέω, υπάρχουν στοιχεία», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι υπάρχει μία παθολογοανατόμος που έρχεται από άλλον νομό για να κάνει τις βιοψίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τραγικότερο της ιστορίας είναι ότι ο καρκίνος έχει απλωθεί σε παχύ έντερο, λεπτό έντερο, περιτόναιο κι άλλα πολλά.

Εγώ του είπα, κατ’ ιδίαν ότι πρέπει να το παλέψει. Βέβαια, οι γιατροί που τον υπέβαλαν σε 7ωρο χειρουργείο, του έχουν εξηγήσει την κατάσταση».

«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί», πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από όταν ζήτησε τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, με κατεπείγον e-mail στις 15/3. Ακόμη, δεν του τον έχουν δώσει, με την αιτιολογία ότι έχουν δικαίωμα να απαντήσουν εντός ενός μήνα.

«Παρόλο που τους είπα ότι έχει ολικό καρκίνο και χρειαζόμαστε κατεπείγοντος τον ιατρικό φάκελο, καθώς ο χρόνος είναι κρίσιμος… οι κύριοι αυτοί έδειξαν ότι δεν έχουν ανθρωπιά. Έχω κάνει ήδη κάποιες κινήσεις σε υψηλότατο επίπεδο και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου.

Πρόκειται για ένα παλικάρι που πέρασε πολλά στη ζωή του. Είχα την τύχη να γνωρίσω κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος στην Μοναστηρίου λόγω λαδιών – Έπεσαν δύο οδηγοί μοτοσυκλέτας – Χτύπησε γυναίκα με παιδί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr