Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:16:54 μμ
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 12:05

Στ. Αγγελούδης: Η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» θα αποτελεί δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας της διοίκησης με την κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη μετεκλογική συνέλευση φίλων και μελών της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη, με σκοπό την συγκρότηση δημοτικής παράταξης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Κούκη

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης πραγματοποίησε την πρώτη μεταεκλογική συνέλευση φίλων και μελών της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την συγκρότηση δημοτικής παράταξης. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ομιλία του στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε εδώ μπροστά σε όλες τις Λυδίες»

Ο δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του με ένα γράμμα μιας μαθήτριας από το 45ο Δημοτικό Σχολείο στην Άνω Πόλη το οποίο του έστειλε σήμερα. Σκοπός του γράμματος της μαθήτριας ήταν να αναφέρει τα ζητήματα και τα προβλήματα του σχολείου της στο οποίο υπήρξε μαθητής ο Στέλιος Αγγελούδης.

«Το βέβαιο είναι, Λυδία, ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα αλλά το εξής βέβαιο είναι ότι ο λόγος που είμαστε μπροστά σας είναι η Λυδία και οι πολλές Λυδίες», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε εδώ για όλες τις Λυδίες»

Στην συνέχεια ο Στέλιος Αγγελούδης είπε χαρακτηριστικά πως έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και προκλήσεις στην πενταετία που θα διανύει ως δήμαρχος της πόλης.

«Οφείλουμε να τα καταφέρουμε, για το καλό της πόλης. Είμαστε όλοι μαζί μια αδιαίρετη δύναμη που έχει εντολή να κάνει την πόλη μας καλύτερη. Στο όνομα των πολιτών και για το συλλογικό καλό που μας δεσμεύει και μας καθοδηγεί», τόνισε στον λόγο του ο δήμαρχος.

Στην συνέχεια ανέφερε «δέσμευσή μας είναι η Θεσσαλονίκη να μην φτάσει ξανά στο όριο της απόλυτης απαξίωσης και αδράνειας που την παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Είναι η συλλογική μας ευθύνη. Το κοινό μας χρέος έναντι όλων των πολιτών. Όλα ξεκίνησαν με ένα όνειρο που έμοιαζε ακατόρθωτο».

Για την συγκρότηση της παράταξης είπε:

«Απέναντι σε όλες αυτές τις δυσκολίες αλλά και σε πολλές ακόμα που, μετά βεβαιότητας, θα προκύψουν, η ομάδα διοίκησης οφείλει να είναι θωρακισμένη, λειτουργική και αποτελεσματική. Η εκτελεστική εξουσία, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει με επάρκεια τις προκλήσεις, να είναι παραγωγική και εναρμονισμένη με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις επιθυμίες των πολιτών, πρέπει να στηρίζεται σε ένα σώμα με δομή, συλλογικές διαδικασίες και συντεταγμένη λειτουργία. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες ώστε η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» να μετεξελιχθεί σε μία συγκροτημένη δημοτική παράταξη που θα αποτελεί δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας της διοίκησης με την κοινωνία. Σε ένα σώμα που θα διαβουλεύεται, θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, θα επεξεργάζεται πολιτικές και θα προτείνει δράσεις», επισήμανε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε πως «μια πόλη, τέλος, με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, μια πόλη πράσινη, λειτουργική, «έξυπνη», ασφαλή, προσβάσιμη, μια πόλη που σέβεται τη διαφορετικότητα. Αυτή τη Θεσσαλονίκη θα τη κερδίσουμε όλοι και όλες μαζί! Μια μεγάλη Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη, με ανθρώπους σύγχρονους, δημιουργικούς, ανοιχτούς, ανθρώπους ανήσυχους, με καθαρή ματιά, που προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Όπως τα καταφέραμε την 15η Οκτωβρίου θα τα καταφέρουμε και τώρα! Όταν ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο ελάχιστοι πίστευαν τι μπορούσαμε να καταφέρουμε. Πιστέψτε το, μπορούμε και θα αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη! Γιατί για εμάς όνειρο δεν είναι αυτό που δεν θα πετύχουμε ποτέ. Όνειρο είναι αυτό που δεν πετύχαμε ακόμη! Μαζί, ενωμένοι, με αποφασιστικότητα».

Τι είπαν τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη | 20χρονος οδηγός χτύπησε περιπολικό στην προσπάθειά του να αποφύγει έλεγχο της Τροχαίας

Πηγή: Politic.gr