Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 12:46:42 μμ
etpa
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 13:24

Στ. Καλαφάτης: Παρών στην εκδήλωση για τη 200ή επέτειο της Μάχης των Βασιλικών

Συντάκτης:

Ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για τη διακοσιοστή επέτειο της Μάχης των Βασιλικών ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Ομιλία έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών μετά το αρχιερατικό μνημόσυνο, στο οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας, την επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και την κατάθεση στεφάνων.

Ο κ. Καλαφάτηςδήλωσε πως «Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές που έδωσαν τη μάχη των Βασιλικών. Τον καπετάν Χάψα, τους οπλαρχηγούς Παύλο Χαλάτη, Θεολόγο Τουρλάκη και Αυγερινό Καραγιάννη. Τους πολεμιστές από την Κασσάνδρα και τη Συκιά, που βρέθηκαν δίπλα τους. Τους γενναίους που έγραψαν τη δική τους σελίδα στην επανάσταση της Παλιγγενεσίας. Με τη θυσία τους έδωσαν το χρόνο σε όσους είχαν καταφύγει στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας, να διαφύγουν προς τον Πολύγυρο κι από εκεί προς το Άγιον Όρος (…) Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία, οι Έλληνες τιμούμε εκείνους που τόλμησαν το ανέφικτο και το έκαναν εφικτό. Αντλούμε ταυτόχρονα διδάγματα από τις σελίδες που έγραψαν, για να ορίσουμε τα βήματά μας στο μέλλον. Ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

Δείτε επίσης:Σταύρος Καλαφάτης: Θωράκιση και προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr