Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 11:37:52 μμ
etpa
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 22:36

Σταύρος Καλαφάτης: «Ξεκινά η ανάπτυξη και θα είναι δυναμική»

Συντάκτης:

Σε διαδικτυακή ημερίδα του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Αναλυτικά όσα είπε:

 «Είναι περισσότερο από βέβαιο πως οι χαμένοι του χθες θα είναι οι κερδισμένοι του αύριο.

Και είναι ακόμη πιο σίγουρο πως η ανάπτυξη -που όπου να ΄ναι ξεκινά- θα είναι δυναμική και θα δυναμώνει προοδευτικά» Όπως είπε, επιταχυντές στην πορεία αυτή είναι:

-Οι πολιτικές της κυβέρνησης.

-Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, που απεικονίζεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο και επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη έκδοση τριακονταετούς ομολόγου.

-Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν κι αυτές που προωθούνται στρώνοντας το έδαφος για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς.

-Οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και οι διευκολύνσεις που παρέχονται στην αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος.

-Η αύξηση κατά περίπου 20 δισ. των καταθέσεων.

-Οι δρόμοι που άνοιξε και τα σχέδια που χάραξε η κυβέρνηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη οικονομία.

-Οι πόροι – περίπου 70 δισ. ευρώ – που μπορεί να αντλήσει από τα κοινοτικά ταμεία στα επόμενα 6-7 χρόνια η Ελλάδα.

Περίπου 30 από το Ταμείο Ανάκαμψης και 40 από το ΕΣΠΑ. Ποσά τα οποία άμεσα μπορούν να κινητοποιήσουν υπερδιπλάσιους πόρους, να δημιουργήσουν αναγκαίες υποδομές να ενισχύσουν δραστικά την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και μεσοπρόθεσμα να ανορθώσουν τη χώρα.

Δείτε επίσης: Κικίλιας : «Μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικό όπου και αν πάτε»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr