Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για την υπόθεση εκβίασης του 74χρονου διαχειριστή εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και έγκλειστος βαρυποινίτης που φέρεται να εκβίασε τον επιχειρηματία ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ για να μην αποκαλύψει υποτιθέμενη σχέση του με 17χρονη.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο Αλβανοί ηλικίας 34 και 43 ετών και ένας 23χρονος Έλληνας, είχαν μεταβεί στην επιχείρηση του 74χρονου την περασμένη Παρασκευή για να παραλάβουν φάκελο με 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η επιχείρηση σύλληψης οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Κατά την απολογία τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι κλήθηκαν από τον επιχειρηματία να τον βοηθήσουν και να τον φέρουν σε επαφή με τον έγκλειστο που απαιτούσε τα χρήματα. Με την έγκριση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στις φυλακές. Ο 74χρονος διαχειριστής κατέθεσε στην ανακρίτρια περιγράφοντας το χρονικό της εκβίασης, αναφέροντας ότι απευθύνθηκε στον 43χρονο Αλβανό, γνωστό του πελάτη, για βοήθεια.
Ο επιχειρηματίας εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο εκβιαστής ήταν πράγματι ο βαρυποινίτης, συνδέοντας τις επιφυλάξεις του με την ελληνική προφορά του ατόμου που τον είχε απειλήσει. Μετά τις συλλήψεις, σημειώθηκαν δύο ένοπλες επιθέσεις και ένας εμπρησμός που φαίνεται να σχετίζονται με την εκβίαση. Οι αρχές διερευνούν τα περιστατικά αυτά, που περιλαμβάνουν επιθέσεις σε οχήματα και κατάστημα συμφερόντων ενός εκ των κατηγορουμένων.



