Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 12:25:39 πμ
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 17:41

Στην τελευταία του κατοικία ο Γιάννης Ιωαννίδης

Στο κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη βρίσκεται πλεόν η σορός του προπονητή μπάσκετ του Άρη και άλλοτε υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Το φέρετρό του το οποίο είχε επάνω τη σημαία του Άρη έφτασε λίγο πριν τις 16:00 στο Παλέ Ντε Σπορ έτσι ώστε να μπορέσουν να τον αποχαιρετίσουν όλοι πριν την ταφή του.

Στις 16:30 περίπου άρχισε η εξόδιος ακολουθία.

Συντετριμμένες βγήκαν από το όχημα που τις μετέφερε στο Κοιμητήριο, η κόρη του και η σύζυγός του, Γιούλα.

Στο Κοιμητήριο Θέρμης βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη. «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».

Ο άλλοτε συμπαίκτης του Νίκος Γκάλης δήλωσε συγκινημένος για τον χαμό του «μεγάλου του αδελφού».

«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο προσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη. Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφο, έβαζε την ομάδα πανω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι’ αυτό» ανέφερε.

Δείτε επίσης:Στο Παλέ Ντε Σπορ η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη – Το «αντίο» με τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα που κατέκτησε

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr