Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 11:33:24 πμ
etpa
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 12:50

Στο όριο η στάθμη των νερών της λίμνης Κερκίνη, οχυρώνονται χωριά

Συντάκτης:

Στο κλιμακωτό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της Κερκίνης προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά τις τελευταίες μετρήσεις της στάθμης του νερού, που έδειξαν ότι η λίμνη είναι στο «κόκκινο».

Από νωρίς το πρωί,οχυρώνεται το Πεθελινό του δήμου Εμμανουήλ Παππά με τη συνδρομή του στρατού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Νότα, ο στρατός συνδράμει από νωρίς το πρωί, με σκαπτικά μηχανήματα, φορτηγά και φορτωτές, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η ασπίδα προστασίας, ανάχωμα, που στήνεται περιμετρικά του χωριού.

«Πρώτη μέριμνα είναι να προστατέψουμε τους οικισμούς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νότας.

Μέτρα προστασίας λαμβάνονται στην περιοχή για να προστατευτούν και κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται παράκτια του Στρυμόνα.

Την ίδια ώρα οχυρώνεται και ο δήμος Βισαλτίας. «Θα πάρουμε όσα μέτρα πρόληψης χρειάζονται για να προστατέψουμε τον δήμο μας» τόνισε η δήμαρχος, Αγνή Δουβίτσα, η οποία ζήτησε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, άδειους σάκους, προκειμένου αυτοί να γεμίσουν με χώμα και να ενισχύσουν το ανάχωμα, παράκτια του Στρυμόνα, στον Αχινό.

Παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα στο νομό Σερρών, ο Στρυμόνας παραμένει επικίνδυνος, με το φράγμα της λίμνης Κερκίνης να προσπαθεί να συγκρατήσει τα νερά του.

Η σφοδρή όμως κακοκαιρία που έπληξε τη γειτονική Βουλγαρία είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν πολύ οι ποσότητες του νερού και το ποτάμι να υπερχειλίσει σε πολλά σημεία της διαδρομής του.


Πηγή: Το Βήμα