espa pkm

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026, 3:24:19 πμ
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 16:50

Συνάντηση των Πατριαρχών Ιεροσολύμων και Αντιοχείας στο Αμάν της Ιορδανίας

Για πρώτη συναντήθηκαν σήμερα στην Ιορδανία οι πατριάρχες Ιεροσολύμων κ Θεόφιλος και Αντιοχείας κ. Ιωάννης οι οποίοι συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών Μέσης Ανατολής που διεξάγεται στο Αμάν.

Μετά από μία έντονα πολεμική περίοδο με αφορμή την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Κατάρ οι δύο προκαθήμενοι συμμετέχουν στη συνάντηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής,.

Καθοριστικός είναι ο ρόλος και του πατριάρχη Αλεξανδρείας κ Χρυσοστόμου και του αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Θεοδώρου στη σύνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξ αιτίας του θέματος του Κατάρ ο πατριάρχης Αντιοχείας κ Ιωάννης δεν συμμετείχε στην Αγία και μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη.


Πηγή: Το Βήμα