Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:22:49 μμ
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 16:50

Συνελήφθη ένας από τους δράστες δολοφονίας 83χρονου το 2010

Φως στη δολοφονία 83χρονου έριξε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στις 12 Μαΐου 2010 στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον σκότωσαν, με πιθανότερο κίνητρο τη ληστεία, ένας 23χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια του 4ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και 32χρονος ομοεθνής του που αναζητείται.

Ο συλληφθείς δεν παραδέχεται την ενοχή του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει αποτύπωμά του από το σπίτι του 83χρονου, απ' όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί άγνωστο χρηματικό ποσό από χρηματοκιβώτιο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ειδικής ομάδας που συστάθηκε με στόχο την επανεξέταση ανεξιχνίαστων υποθέσεων, μέσω συνδυαστικής αξιολόγησης παλαιών και νέων στοιχείων και χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μετά από εκτενείς αναζητήσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς, ο 23χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και συνελήφθη.

Τη Δευτέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: Το Βήμα