Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 3:42:24 μμ
etpa
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 19:30

Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας

Συντάκτης:

Τρόπους συνεργασίας της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Aστυνομία συζήτησαν, σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο της πόλης, ο Διοικητής της Αρχής Άγγελος Μπίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Μπίνης τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν «οι ευκαιρίες και οι συνέργειες που δίνουν τόσο η τεχνογνωσία που έχει η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης όσο και η Περιφερειακή Υπηρεσία της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας στην πόλη, έτσι ώστε και να μην κουράζουμε τους ελεγχόμενους και να έχουμε αποτελέσματα τα οποία δύνανται να αξιοποιηθούν για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων πολιτικής για την παράταση ή μη του lockdown και για τη λήψη περαιτέρω μέτρων ή τη χαλάρωσή τους».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, αξιοποιούνται «τα δεδομένα και από την ιχνηλάτηση και από τις καταγγελίες που λαμβάνουν η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ακόμη και δεδομένα που έρχονται από πηγές». Με τον τρόπο αυτό αποσαφηνίζεται «σε ποιες περιοχές μέσα στο δήμο αλλά και σε ποιες δομές, δημόσιες υπηρεσίες, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει κατά προτεραιότητα να επέμβουμε να επικοινωνήσουμε την ανάγκη τήρησης των μέτρων».

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι «πρωτίστως πρέπει οι πολίτες της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι για το κοινό καλό και μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση».

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας περιγράφοντας την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση, όπως δείχνουν τα στοιχεία των κρουσμάτων, τα στοιχεία των λυμάτων και ο συντελεστής μετάδοσης που φαίνεται ότι στην πόλη πέφτει κάτω από τη μονάδα. Ωστόσο τόνισε ότι «το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά μεγάλο», ανέφερε ότι «ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον» και υπογράμμισε: «Η προσπάθεια πρέπει να είναι πολύ πιο έντονη».

Παράλληλα σημείωσε ότι στην αυριανή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό η τοποθέτησή του θα αφορά «το πώς θα προφυλάξουμε την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά κυρίως πώς θα προλάβουμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα πανδημίας το οποίο πραγματικά θα είναι καταστροφικό για την πόλη και τη χώρα μας».

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας που, όπως είπε, επικαιροποιείται και ανέφερε ότι στόχος της προσπάθειας που γίνεται είναι «να βρεθούμε έτοιμοι στην επαναλειτουργία της αγοράς και στην προοπτική ενός τρίτου κύματος πανδημίας».

©Πηγή: amna.gr
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr