Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:29:21 πμ
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 10:01

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλοί τόνοι και απόπειρες «λεπτών χειρισμών»

Την πρόθεσή του να καταδείξει ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση σε θεσμικό επίπεδο, εκδήλωσε την Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο.

«Από θέσεις αρχής πάντοτε εκτιμούμε ότι τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της εσωτερικής αντιπαράθεσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι στην συνάντηση δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα.

Σύμφωνα πάντως με συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με παρατηρήσεις πολιτικών στελεχών αναφορικά με τις πρόσφατες ομιλίες του, η στάση του κ. Τσίπρα έχει ήδη παρουσιάσει ποιοτικές τροποποιήσεις.

Κανείς αυτήν τη στιγμή δεν επιθυμεί να μιλήσει για «παράθυρο» συναίνεσης με την κυβέρνηση για τα μείζονα οικονομικά ζητήματα, όμως κάποιοι εκτιμούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείεται να επιλέξει μία στρατηγική «λεπτών χειρισμών» στο προσεχές διάστημα, αναλόγως και των εξελίξεων και σε κάθε περίπτωση σε συνδυασμό με το περιεχόμενο μίας ενδεχόμενης συμφωνίας κυβέρνησης - τρόικας.

Υπό το πρίσμα αυτό, το ενδιαφέρον μετατίθεται για το βράδυ της Κυριακής και την αντιπαράθεση των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου με τον κ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Πηγή: Το Βήμα