Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:19:38 μμ
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 15:50

Τα γυρίζει ο Γ. Τόλιος σχετικά με την υποχρεωτική αγορά εντόκων γραμματίων

Τα γυρίζει σήμερα Σάββατο ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας, και μέσω του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδει πως δήλωσε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εάν νικήσει στις εκλογές, θα υποχρεώσει τους έλληνες καταθέτες να αγοράσουν έντονα γραμμάτια του Δημοσίου.


Κάνει λόγο για ανοίκεια επίθεση από την μονταζιέρα της ΝΔ προσπαθώντας να κατευνάσει τον πολιτικό θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό.

Η ανακοίνωση του Γ. Τόλιου

«Από χθες έχει ξεκινήσει μια ανοίκεια επίθεση γεμάτη ψέματα και στρεβλώσεις από το πανικόβλητο επιτελείο της ΝΔ κατά προσώπου μου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι σε ομιλία μου είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεώσει λαϊκούς αποταμιευτές να αγοράσουν "έντοκα γραμμάτια δημοσίου" και κατ' επέκταση υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τις καταθέσεις τους. Περιττό να τονίσω ότι ουδέποτε έκανα τέτοια αναφορά. Η συζήτηση στο Ρ/Σ "Παραπολιτικά" αφορούσε τα "έντοκα γραμμάτια δημοσίου" (βραχυπρόθεσμος δανεισμός) που κατά πάγια τακτική εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δανείστηκε 1.9 δις.

Η αγορά "εντόκων γραμματίων" είναι εθελοντική και αφορά κυρίως τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές και δεν έχουν καμιά σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές. Μάλιστα επειδή έχουν υψηλό επιτόκιο, τα επιδιώκουν τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές, ΑΠΟΚΛΕΙΩΝΤΑΣ στην ουσία τους μικρο-καταθέτες. Η "κοπτοραπτική" (μονταζιέρα) της ΝΔ, έφθασε στο σημείο να πει ότι η έκδοση και η διάθεση "εντόκων γραμματίων" από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωτική και τελικά θα οδηγήσει σε "κούρεμα" λαϊκών αποταμιεύσεων, με στόχο να εκφοβίσουν τους μικροκαταθέτες.

Σε δημόσια δήλωση μου χθες στο "ΚΟΝΤΡΑ" και σήμερα στο "ΣΚΑΪ" κατήγγειλα τα ψέματα εκπροσώπων της ΝΔ και τα συνακόλουθα δημοσιογραφικά "παπαγαλάκια" της, τονίζοντας ότι η ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εγγυάται τις καταθέσεις, αλλά θα καταργήσει το Μνημόνιο που οδηγεί το κόσμο στη φτωχοποίηση και στην "εξαέρωση" των αποταμιεύσεων, θα ενισχύσει άμεσα την αγοραστική δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, θα μειώσει την ανεργία με επανεκκίνηση της οικονομίας, κά.

Όλα αυτά χρειάζεται να τα πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, για να μην περάσει η τακτική του εκφοβισμού και της παραπληροφόρησης.

Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!!!!»

Πηγή: Το Βήμα