espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 12:51:18 πμ
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 00:50

Τα πρώτα «ραβασάκια» στα νοσοκομεία για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Ύποπτο» ραβασάκι άρχισε να καταφθάνει το βράδυ της Τετάρτης στα νοσοκομεία όλης της χώρας από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία των διοικήσεων έφθασε έγγραφο των διοικητών των ΥΠΕ με το οποίο ζητούν πληροφορίες σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Επειδή έγγραφο έφθασε αργά στα νοσοκομεία, οι περισσότεροι διοικητές θα δώσουν το πρωί της Πέμπτης τα στοιχεία που τους έχουν ζητήσει.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ έχει στο ταμείο του μόνο 35 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, την Εφορία και την αποζημίωση των ασφαλισμένων. Η τελευταία κρατική επιχορήγηση που έλαβε (43 εκατ. ευρώ) ήταν τον Ιανουάριο. Τον Φεβρουάριο πήρε επίσης 150 εκατ. ευρώ, μόνο από το ΙΚΑ, για να εξοφλήσει υποχρεώσεις του Ιανουαρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται αγώνας στο υπουργείο Εργασίας να συγκεντρώσουν, μέσω Ταμείων, περί τα 80-90 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: Το Βήμα