Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα ερευνώνται, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέως.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ, Σταύρος Κασίσογλου, επισήμανε ότι ο άτυχος νέος συμμετείχε σε ομάδα που καθάριζε σιλό, ώστε αυτό να αδειάσει για να έρθει η καινούργια παραγωγή, όταν ένα «πετσωμένο» κομμάτι ζάχαρης αποκολλήθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε πάνω του καταπλακώνοντάς τον.
«Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αμέσως ο γιατρός εργασίας, ο οποίος όμως απλώς διαπίστωσε τον θάνατο του νέου» σημείωσε ο κ. Κασίσογλου, σύμφωνα με τον οποίο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας στον χώρο.
Ο άτυχος 27χρονος δεν ανήκε -κατά τον κ. Κασίσογλου- στο μόνιμο προσωπικό της ΕΒΖ αλλά στο σωματείο φορτοεκφορτωτών. Κατά τον κ. Κασίσογλου, η αποκόλληση του κομματιού προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτοί οι όγκοι ζάχαρης είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν. «Χρησιμοποιούμε σφυρί για να τους ξεκολλήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Το Βήμα



