Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 11:46:45 μμ
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 15:37

Θεσσαλονίκη: 120 νέες θέσεις εργασίας χαρίζει βιομηχανία στο Καλοχώρι

Συντάκτης:

Επένδυση 20 εκατ. ευρώ αναμένεται εντός των επόμενων τεσσάρων έως πέντε χρόνων από την βιομηχανία Aluminco ΑΕ στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης

Η συγκεκριμένη βιομηχανία εξαγόρασε το εργοστάσιο Doral που έκλεισε το 2013 και όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αργύρης Καρράς η επένδυση αυτή θα ανοίξει 120 νέες θέσεις εργασίας.

Προβλέπεται επίσης αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανίας κατά 25%.

«Η νέα μονάδα στο Καλοχώρι θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας, θα βοηθήσει στη διασύνδεση με τις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, θα δώσει νέο βιομηχανικό προφίλ στο αλουμίνιο, παράγοντας και καινοτόμα προϊόντα, όπως το “πράσινο αλουμίνιο”, θα είναι πλήρως καθετοποιημένη και θεωρείται για την Aluminco στρατηγικής σημασίας», τόνισε ο κ. Καρράς.

Συμπλήρωσε πως «η μονάδα στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από την προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εννέα χιλιόμετρα από το Λευκό Πύργο».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, ο κ. Καρράς ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε την εταιρεία για μικρό χρονικό διάστημα, αφού, όπως είπε, στο δεύτερο τετράμηνο του περσινού έτους επέστρεψε στους φυσιολογικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο φετινός κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται στα 56 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 35% σε σχέση με πέρυσι και με τα κέρδη προ τόκων απόσβεσης φόρου και αποσβέσεων (EBITDA), στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγωγικές επιδόσεις αποτελούν το 55% επί του συνολικού τζίρου της εταιρείας και μεταξύ των αγορών που κατευθύνονται τα προϊόντα της Aluminco είναι αυτές των Ισραήλ, Ιαπωνίας, Καραϊβικής, Γαλλίας και Ιταλίας.

Δείτε επίσης: Παράταση μέχρι 31/1 για την υποβολή των Πόθεν Έσχες

  • Ο Ερντογάν εκφράζει τη λύπη του για την έκδοση σχολικών βιβλίων που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ
  • Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και μόνιμοι διορισμοί σε σχολεία της χώρας
  • Συμφώνησε η Επιτροπή των Ειδικών – Μόνο 3 μήνες θα διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης
  • Εστίαση: Μειώθηκε κατά 76,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος και το 2021
  • Κρήτη: Στη φυλακή Πακιστανός για δολοφονία 24χρονου με σφυρί

Πηγή: Politic.gr