Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό στο Γαλλικό Ινστιτούτο – Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 8 προσαγωγές
Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα της συλλογικότητας “Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης” πραγματοποίησαν παρέμβαση αναρτώντας πανό και πετώντας τρικάκια στο Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στρατού.
Η αναρχική ομάδα Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσινή παρέμβαση με τρικάκια που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 8 προσαγωγές που όμως δεν διαπιστώθηκε κάτι εις βάρος τους και αφέθησαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον αναρχικό χώρο, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνής ημέρας δράσεων για την αποφυλάκισή του Libre Flot, που είναι φυλακισμένος στη Γαλλία κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
«Ο σύντροφος Libre Flot στοχοποιείται και διώκεται πολιτικά από το γαλλικό κράτος, γιατί πολέμησε ως εθελοντής αγωνιστής στις τάξεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Συμμετείχε ενεργά στις μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.
05/04/2022, 09:37
Γ.Α.
Δείτε επίσης: Κ. Ζέρβας: «Η νέα Αριστοτέλους ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη»
Συνάντηση Ν. Δένδια – Ι. Κασουλίδη, ενόψει της τριμερούς ΥΠΕΞ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου
Πάτρα: Ένας εισαγγελέας για κάθε νεκρό παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη
Διάταξη για δημοσιοποίηση των ονομάτων παραβατών των κανονισμών για την αισχροκέρδεια στη Βουλή
ΕΒΕΘ: Αξιοποίηση ακαλλιέργητων εκτάσεων του Δημοσίου για την καλλιέργεια σιτηρών
Διπλασιάζεται η επιδότηση στο φυσικό αέριο τον Απρίλιο