Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:48:38 πμ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 12:40

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλεγχοι σε ανήλικους από την Αστυνομία σε Χαριλάου και Ανάληψη

Ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Χαριλάου και της Ανάληψης, στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΘ: «Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (09-02-2024), στην ευρύτερη περιοχή Χαριλάου – Αναλήψεως, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία της ανωτέρω περιοχής και ειδικότερα στο πάρκο Ν. Ελβετίας και Υψηλάντου, αθλητικό πάρκο γαλαξία και πάρκο Μηνά Πατρικίου καθώς πάρκα πέριξ του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης», ελέγχθηκαν συνολικά (107) άτομα, εκ των οποίων 92 ανήλικοι και 15 ενήλικοι.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της τροχαίας σε παράνομες κόντρες αυτοκινήτων στην Πυλαία

Πηγή: Politic.gr