Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:32:58 πμ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 12:18

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της τροχαίας σε παράνομες κόντρες αυτοκινήτων στην Πυλαία

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποίησε χθες (09-02-24) η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες χθες έως και πρωινές ώρες σήμερα 10-02-2024, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας με την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συνολικά 663 ελέγχους σε οχήματα και βεβαίωσαν 357 παραβάσεις.

Από το σύνολο των παραβάσεων, οι 144 βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων αγώνων – επίδειξης ικανότητας, στην περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Αναλυτικά:

  • 46 παραβάσεις για έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση θορύβου κινητήρα και για θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου,
  • 11 παραβάσεις για επικίνδυνη οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή,
  • 10 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • 7 παραβάσεις για φιμέ μεμβράνες και
  • 70 λοιπές παραβάσεις.

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Το FlyOver είναι αναγκαίο έργο – Το Μετρό θα λειτουργήσει το Νοέμβριο

Πηγή: Politic.gr