Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 12:51:20 πμ
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 09:45

Θεσσαλονίκη: «Οκτώ παραμελημένα παιδιά χωρίς πρόβλημα υγείας εισήχθησαν σε μια μέρα στο Παπαγεωργίου» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκος ο οποίος καταγγέλλει την έλλειψη προνοιακών δομών για κακοποιημένα παιδιά.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οκτώ ανήλικα αδέρφια ηλικίας από επτά μηνών ως 13 ετών που με εισαγγελική εντολή εισήχθησαν στην Παιδιατρική Κλινική του Παπαγεωργίου, μετά από καταγγελία για παραμέληση, και χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Αναστατώνουν τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος και καταγγέλλει την ανυπαρξία προνοιακών δομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«8 ανήλικα αδέλφια εκ των οποίων το ένα 7 μηνών εισήχθησαν χθες με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Θα παραμείνουν άγνωστο πόσο ελλειψει προνοιακών μονάδων. Αναστατώνουν τη λειτουργιά της παιδιατρικής κλινικής

8 ανήλικα αδέρφια , εκ των οποίων το ένα 7 μηνών και τα υπόλοιπα 5-7-8-10-11-12-13 χρονών εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή χθες στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από καταγγελία γειτόνων για παραμέληση.

Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών.

Πώς θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα 8 παραμελημένα παιδιά.

Η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό

Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών δομών!

Κάθε ημέρα δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων.

Παραμήνουν μήνες ελλείψει προνοιακών μονάδων.

Ότι ακούτε από κακοποίηση ανηλίκων όλα αυτά τα παιδιά καταλήγουν στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και παραμένουν μήνες.

Κρίμα για τα κακοποιημένα παιδιά και μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Εκτιμάται σήμερα ότι πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή βρίσκονται στα νοσοκομεία χωρίς λόγο.

Και όμως δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στου κουφού τη πόρτα όμως όσο θέλεις βρόντα».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απείλησαν με όπλο υπάλληλο ψιλικατζίδικου και άρπαξαν 300 ευρώ

Πηγή: Politic.gr