Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 2:01:43 μμ
etpa
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 10:41

Θεσσαλονίκη: Παραμένει η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης

Συντάκτης:

Η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ορίζει η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και του εκτελεστικού διευθυντή του Cedefop, Juergen Siebel.

«Η ανανέωση της Συμφωνίας Έδρας σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου στενότερης συνεργασίας του Cedefop και του υπουργείου σε επίπεδο ερευνητικό αλλά και καλών πρακτικών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Το Cedefop είναι ένας από τους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ιδρύθηκε το 1975 και έχει την έδρα του στην Ελλάδα από το 1995. Αποστολή του είναι να παρέχει υποστήριξη στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (περισσότερα: www.cedefop.europa.eu)

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας, η κ. Κεραμέως επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι «η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη διαπίστωση του Cedefop ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για επαγγέλματα με προσόντα μετα-Γυμνασιακού, Λυκειακού και μετα-Λυκειακού επιπέδου (επίπεδα 3, 4, 5)».

Δείτε επίσης: Γιατρoμανωλάκης: «Ανταποκρινόμαστε στο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για την επαναλειτουργία των εργαστηρίων χειροτεχνίας»

 
  • Ο Τούρκος που έμαθε στους Αμερικανούς να τρώνε «greek yoghurt» και έκανε τους εργάτες του εκατομμυριούχους
  • Καρίμ Μπενζεμά: «Μένω συγκεντρωμένος σε αυτό που αγαπώ περισσότερο»
  • Θεσσαλονίκη: Παραμένει η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης
  • «Ρουβίκωνας»: Παρέμβαση στο σπίτι της Μίνας Γκάγκα για τις ακυρώσεις των χειρουργείων (pic & vid)
  • Γιατρoμανωλάκης: «Ανταποκρινόμαστε στο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για την επαναλειτουργία των εργαστηρίων χειροτεχνίας»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr