Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 6:51:19 πμ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 20:38

Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ σε σχολικά συγκροτήματα και παιδικές χαρές του κεντρικού δήμου

Συντάκτης:

H σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) , βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Ιωάννη Βαρδακαστάνη

Οι δράσεις θα καλύπτουν πεδία όπως η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης του προσβάσιμου τουρισμού και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και η βελτίωση των υποδομών του δήμου, ώστε να καταστούν στο σύνολο τους προσβάσιμες, αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκησή μας”, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «Πάρκο για Όλους» που πρόκειται να διαμορφωθεί στην περιοχή της Τούμπας, εξασφαλίζοντας την αρχή της ίσης πρόσβασης σε όλα τα παιδιά. 
Παράλληλα,  βρίσκεται σε εξέλιξη έργο για την εγκατάσταση παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρία σε τριάντα υφιστάμενες παιδικές χαρές του ΔήμουΘεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούνται σε 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης παρεμβάσεις με τοποθέτηση ηλεκτρικώναναβατορίων, ραμπώνπρόσβασης, κ.ά.

Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τη δράση μας με τον ΔήμοΘεσσαλονίκης”, τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης. “Η συνεισφορά μας ως κοινωνικού εταίρου για τα ζητήματα αναπηρίας θα ενισχύσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών του Δήμου αλλά και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο δράσεις, όπως η δημιουργία του «Πάρκου για Όλους», που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και υπόδειγμα για όλη τη χώρα”, πρόσθεσε.

Δείτεεπίσης: Τροχαίο ατύχημα με σχολικό λεωοφορείο στη Θεσσαλονίκη

  • ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα μείωσε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στο 40%
  • Γερμανία – Covid-19: Σχεδόν 67.000 κρούσματα και 335 θάνατοι σε 24 ώρες
  • Για πρώτη φορά υποψήφιοι για Grammy ως συγκρότημα οι ABBA
  • Συνεκπαίδευση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
  • Γερμανία: Γενικό lockdown φέρεται να ζήτησε η Μέρκελ – Το απέρριψε ο μελλοντικός συνασπισμός

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Πηγή: Politic.gr