Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 3:54:30 μμ
etpa
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 17:09

Θεσσαλονίκη: Πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερη η 49χρονη που συνελήφθη για διαδικτυακές αναρτήσεις κατά των self-tests

Συντάκτης:

Έγινε δεκτό από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της 49χρονης για αναβολή δίκης λόγω απουσίας μάρτυρα Αστυνομικού.

Η 49χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ υπενθυμίζεται οτι είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, για αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων τάσσονταν κατά της διαδικασίας των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (self-test) σε μαθητές, προτρέποντας γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η γυναίκα είχε παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, ενώ το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο, για τη Μεγάλη Τρίτη (27/4) και ήρε την κράτησή της.

Η κατηγορούμενη, μητέρα του μαθητή στον οποίο δεν επετράπη προ ημερών η είσοδος στο σχολείο επειδή δεν προσκόμισε βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test, είχε συλληφθεί κατ’ εφαρμογή σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία και το σχηματισμό δικογραφίας, όταν διαπιστώνονται αναρτήσεις στο Διαδίκτυο με ανάλογο περιεχόμενο.

Η μητέρα του μαθητή είχε προβεί και σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών που απαγόρευσαν την είσοδο του γιου της στο σχολείο, αλλά με εισαγγελική εντολή δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους.

Δείτε επίσης: Κοζάνη: Διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος με τους δυο νεκρούς ζητά η ΓΕΝΟΠ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr