Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:13:01 μμ
Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 10:56

Θεσσαλονίκη: Στο δρόμο τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία ΟΑΣΘ (BINTEO)

Για το πρώτο δοκιμαστικό του δρομολόγιο ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, λίγο μετά τις 5 σήμερα το πρωί, το ένα από τα συνολικά έξι ηλεκτρικά λεωφορεία που θα πραγματοποιούν το επόμενο διάστημα δοκιμαστικά δρομολόγια στην πόλη.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο φορτίστηκε από τον έναν από τους δύο φορτιστές που τοποθετήθηκαν προσωρινά στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, όπως ενημερώνει με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Οι δυο φορτιστές μόλις ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια θα μεταφερθούν στο σταθμό φόρτισης που κατασκευάζεται σε παρακείμενο οικόπεδο ενώ στο σημείο θα εγκατασταθούν ακόμη 53 φορτιστές. Και τα έξι οχήματα είναι φορτωμένα με σακιά άμμου, βάρους περίπου 2,5 τόνων, βάρος που αναλογεί σε ένα μισογεμάτο από επιβάτες λεωφορείο. Θα κάνουν πολλές διαδρομές καθημερινά και για πολλές ώρες.

Πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα πρέπει να διανύσουν τα ηλεκτρικά, αθόρυβα και οικολογικά λεωφορεία στη δοκιμαστική τους λειτουργία μέχρι να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και να τα παραλάβει ο ΟΑΣΘ. Εκατόν δέκα ηλεκτρικά λεωφορεία θα παραληφθούν από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δείτε παρακάτω τα 2 video που αναρτήθηκαν στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ στο Facebook:

Δείτε επίσης: Πάτρα: Σοκαριστικό βίντεο με γυναίκα που πηδά από μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της

Πηγή: Politic.gr