Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:59:55 πμ
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 19:22

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζόμενους έξω από το γαλλικό προξενείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζόμενους είναι σε εξέλιξη έξω από το γαλλικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Το κάλεσμα πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ με αφορμή τα γεγονότα στη Γαλλία και τις διαδηλώσεις ενάντια στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι: «Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο, πολύμορφα στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας. Στους χώρους δουλειάς να κυριαρχήσει το σύνθημα από την Ελλάδα “Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας – Victoire pour les travailleurs de France”.

Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας».

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις στη Γαλλία κατά της κυβέρνησης Μακρόν είναι εντονότατες καθώς εδώ και εβδομάδες στους γαλλικούς δρόμους πραγματοποιούνται οργισμένες διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Η δυσαρέσκεια κατά του Μακρόν είναι ακόμα μεγαλύτερη από την στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να επιβάλει την επίμαχη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με προεδρικό διάταγμα παρακάμπτοντας το γαλλικό κοινοβούλιο.

Η επιβίωση της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στις δύο προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν από την αντιπολίτευση θεωρείται πύρρειος νίκη ενώ η μεταρρύθμιση για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού που ανεβάζει την κατώτατη ηλικία σύνταξης από τα 62 στα 64 έτη είναι πλέον νόμος του κράτους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για την κοπή δέντρων στην Αρχαία Αγορά – «Άρχισαν οι δενδροφυτεύσεις» λέει ο δήμος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr