Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:11:35 μμ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 19:08

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία στον ΟΣΕ για τον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στον σταθμό του ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (22/2) μέλη των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, φοιτητικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες, λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ, με πανό και συνθήματα αναφορικά με τα Τέμπη. “Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ” ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (28/2).

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο εργαζόμενος της Hellenic Train, Μάριος Ζούρκα, τόνισε ότι έναν χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί ο τομέας της ασφάλειας στον Σιδηρόδρομο, πάρα τις συνεχείς ενημερώσεις των σωματείων προς τους αρμόδιους φορείς.

Λίγο πριν τις 8 ξεκίνησε πορεία από τον σταθμό του ΟΣΕ με κατεύθυνση προς το κέντρο, με τον κόσμο να φωνάζει ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Κατά τη διάρκεια της πορείας έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικού συλλόγους και τους πολίτες να κατευθύνονται τις ράγες του σταθμού.

Σημειώνεται ότι αναρτήθηκε μεγάλο πανό στην είσοδο του ΟΣΕ, με μήνυμα για τον έναν χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών.

Δείτε εικόνες:

Δείτε βιντεο:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μεγάλο πανό για τα Τέμπη στον σταθμό του ΟΣΕ – “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr